Last news in Fakti

30 Юли, 2016 09:47 1 505 1

Ердоган се отказва от съдебните дела за обида към него

  • турция-
  • ердоган-
  • съдебни искове-
  • съдебни дела-
  • обида-
  • реджеп ердоган

Това е еднократен жест от негова страна

Ердоган се отказва от съдебните дела за обида към него - 1
Снимка АП/БТА

Президентът на Турция заяви, че оттегля всички съдебни искове срещу хора, обвинени в отправянето на обиди по негов адрес, пише в. "Дейли Сабах".

Според него този ход е предизвикан от чувството за единство и сплотеност след опита за преврат на 15 юли.

По време на речта си на петъчната възпоменателна церемония за загиналите и ранените по време на неуспешния опит за преврат, Ердоган каза, че оттеглянето на претенциите му е еднократен жест.

"Само този път аз ще простя и ще прекратя всички дела за многобройните непочтителни изказвания и обидите, които са били отправени срещу мен", каза той.

"Чувствам, че ако не се възползваме правилно от тази възможност, след това хората ще решат, че имат правото да ни държат за гърлото. Така че аз чувствам, че всички групи на обществото, политиците на първо място, ще се държат по подобаващ начин в тази нова реалност, тази нова деликатна ситуация, която стои пред нас ", каза Ердоган.

По-рано тази година, властите съобщиха, че около 2 000 души са изправени пред обвинения в обида срещу турския президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРАБАБА73

    1 0 Отговор
    Този диктатор върна Турция с години назад.Такава чистка не са правили и най-върлите фашисти .
Новини по държави: