30 Юли, 2016 10:24 1 904 0

Джулиан Асандж: Имаме още материал за Клинтън

  • джулиан асандж-
  • wikileaks-
  • хилъри клинтън-
  • информация-
  • демократическата партия-
  • записи

Нова хакерска атака срещу кампанията на Хилари Клинтън

Джулиан Асандж: Имаме още материал за Клинтън - 1
Снимка АП/БТА

След като публикува около 19 000 имейли и поредица от телефонни записи свързани с членове на националния комитет на Демократическата партия на САЩ, Джулиан Асандж заяви в интервю за Си Ен Ен, че сайтът за разкрития WikiLeaks разполага с още скандална информация за Демократическата партия и Хилъри Клинтън.

"Ние имаме още материали, свързани с кампанията на Хилъри Клинтън", каза Джулиан Асандж и допълни: "Редно е да съобщим тази информация."

Той заяви, че става въпрос за „изключително интересни“ документи, но не каза кога ще бъдат показани на широката общественост.

Асандж нарече киберсигурността на електронните системи на Републиканската и Демократическата партия "швейцарско сирене", позовавайки се на множеството хакерски атаки през последните две години.

Междувременно АП съобщи, че хакери отново са нанесли удар по президентската кампания на Хилари Клинтън.

От щаба на Клинтън заявиха, че пробивът е бил част от по-мащабната атака срещу Националния комитет на Демократическата партия, данните от който бяха публикувани от хората на Асанж.

Според информацията, новият пробив е засегнал програма за анализ на данни на Националния комитет на Демократическата партия, която се използвала в кампанията и в някои други организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА