Last news in Fakti

30 Юли, 2016 11:29 1 668 8

Протестите в Ереван ескалират (видео)

  • ереван-
  • протест-
  • сблъсъци-
  • ранени-
  • армения-
  • протестиращи

60 души са били ранени при сблъсъци в петък вечер

Протестите в Ереван ескалират (видео) - 1
Снимка АП/БТА

Арменската столица Ереван се превърна в сцена на сблъсъци в петък вечер, когато полицията направи опит да разгони със сила събралите се в центъра на града протестиращи, съобщиха арменските медии.

Най-малко 60 души, сред които полицаи и журналисти, са били ранени по време на протеста.

Говорителката на здравното министерство Анаит Айтаян написа в социалната мрежа Фейсбук, че по първоначална информация в пет болници в Ереван са докарани 60 пострадали с различни наранявания. Тя съобщи, че трима от тях са в критично състояние.

Айтаян отхвърли появилата се информация, че сред хоспитализираните има и деца.

Вече почти 2 седмици демонстрантите всяка вечер излизат по улиците на Ереван, за да изразят подкрепата си за опозиционната група, която на 17 юли се барикадира в сграда на полицията в Ереван с искане за освобождаване на местен опозиционер и оставка на президента и правителството. Въоръжените мъже държат и заложници.

Снощи в центъра на Ереван се събраха над 4000 души. Сблъсъците започнаха след като група от няколкостотин души проби оградения от полицията периметър и тръгна към превзетия полицейски участък. По време на сблъсъците полицията използва сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, за да разпръсне протестиращите.

В същото време силите за сигурност са успели да ранят трима от въоръжените членове на опозиционната група, превзела участъка, съобщава АП.

Те са били ранени при престрелка със силите за сигурност, заяви пресаташето на арменската полиция полк. Ашот Агаронян.

При предишна престрелка с полицията други петима бяха ранени. Шестима са хоспитализирани, а двама получават медицинска помощ в превзетото поделение от екип за спешна помощ, който е взет за заложник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшшт

    2 2 Отговор
    Забелязъл съм , че русофилчеата упорно избягват темата Армения ! Къде са (Хойчо) и останалата платена русофилска да ни разкажат, че и в Армения хамериканците организират, поредния мегдан-преврат ?? Защо мълчите ве тролчета, или какво, краварите нямат май тука пръст ?? Давайте, пишете, че с мълчание и пукната жълта купейка няма да изкарате !

    Коментиран от #2, #4, #6

  • 2 дедо грую

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "шшшт":

    ....За другите не зная но Монго сигурно си мие дупито у джакузито
  • 3 onq s konq

    3 2 Отговор
    Янките заглушават от космоса Радио Ереван и лишават народа от възможността да го пита какво да прави.Което пък си е чисто индиректно вмешателство!
  • 4 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "шшшт":

    Браво, даже и хибридните тролове, като теб го знаят това!

    Коментиран от #5

  • 5 шшшт

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Ето, че и първото платено русофилчие се обади е, както винаги не казва нищо съществено по темата и малко със закаснение, но нали трябва да капят купейките .

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "шшшт":

    Горкичкото ми. Значи когато полицаи биват разстрелвани в сащ това е тероризъм и екстремизъм. Но когато полицаи биват убивани в Ереван това е демокрация и борба за свобода.

    Колко сте тъпи? Никой вече не ви се хваща на въдиците и едва ли и от нпо-тата ще ви платят.

    Как изведнъж независимите и свободни световни медии подкрепиха терористичната атака срещу полицейското управление в Армения и дори са съгласни с исканията им за осъществяване на преврат. И се гърми и се трещи до небето че няколко стотин нпо подлоги подскачат като платените тъпанари във СоФия преди година две.

    Коментиран от #8

  • 8 шшшт

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    Монгоо, написал си една камара простотии и нищо по същество, но карай важното е купейките да падат и гладайй да поувеличиш коментарите , че иначе ке мааш само хлеб и гола вОда.