Last news in Fakti

30 Юли, 2016 14:33 978 0

ООН праща над 200 полицаи в Бурунди

  • бурунди-
  • оон-
  • полицаи-
  • сигурност

Съветът за сигурност иска да гарантира сигурността в страната

ООН праща над 200 полицаи в Бурунди - 1
Снимка АП/БТА

Съветът за сигурност на ООН е разрешил изпращането и разполагането на полицейски части в Бурунди, които да се справят със ситуацията в сферата на сигурността и спазването на човешките права в африканската държава, съобщи Би Би Си.

Съветът подкрепи резолюцията, изготвена от Франция, за изпращането на 228 полиция за период от една година.

"Като взе под внимание увеличилото се насилие и напрежение в страната, Съветът за сигурност реши, че трябва да има очи и уши на земята, за да предскаже и да гарантира, че няма да се случи най-лошото в Бурунди," каза френският представител в ООН Франсоа Делатр.

"Това е изключителен акт на превантивна дипломация", добави той.

По-рано Бурунди заяви, че ще приеме не повече от 50 полицаи.

Повече от 400 души са били убити, а над 200 000 да били принудени да напуснат домовете си по време на безредиците, които започнаха след като президентът Пиер Нкурунзиза обяви, че ще се бори за трети пореден мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА