888 1

Сигурността в Германия зависи от броя на бежанците

Премиерът на Бавария се противопостави на позицията на Меркел за бежанците

Сигурността в Германия зависи от броя на бежанците
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

За да се подобри състоянието на сигурността в Германия е необходимо да се намали потокът от бежанци. Това заяви премиреът на провинция Бавария Хорст Зеехофер в събота, цитиран от ДПА.

"Ограничаването на потока от мигранти е предпоставка за сигурността в страната", заяви лидерът на Християнсоциалния съюз /ХСС/ - по-малкия коалиционен партньор на партията на канцлера Ангела Меркел.

Според него намаляването на броя мигранти е предпоставка за интеграцията на тези, които отговарят на условията за предоставяне на убежище в Германия.

С изказването си Зеехофер отново показа, че позициите му и тези на Ангела Меркел, по отношение на бежанците, се разминават.

Германският канцлер за пореден път заяви в четвъртък, че страната е достатъчно силна и ще се справи с миграционната криза. Коментирайки любимата ѝ фраза „ние ще се справим с това“, премиерът на Бавария каза: „При цялото ми желание аз не мога да подкрепя това изказване. Проблемите са твърде много, а досегашните решения - твърде незадоволителни."

Германия


Още по темата

 • Бавария забрани плътните воали

  Бавария забрани плътните воали

  Правителството на югоизточната германска провинция Бавария въведе забрана за носене на воали, покриващи изцяло лицето, на определени публични места, ...
  21.02.2017
  793
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 17:53  30.07.16
  Добре е че Премиерът на Бавария съобразява политиката си с дълбокомислията на Мечо Пух от типа на "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ",но подозирам че на практика Бавария вече ще продава БМВ-тата си "окомплектовани" задължително с по 1-2 бежанци.

Напиши коментар:


Публикувай