2 473 1

Арести на 42 журналисти в Турция (снимки)

Кореспондент на Дейли Заман в САЩ публикува снимки на арестуваните журналисти

Арести на 42 журналисти в Турция (снимки)
Снимки: Махир Зейналов
Милена Трачева

След проваления опит за преврат срещу управлението на Реджеп Тайип Ердоган, турското правителство се възползва от извънредно законодателство, за да разпореди затварянето на най-малко 131 вестници, телевизионни и радио станции, издателства и новинарски агенции, пише „Гардиън“.

Заповеди за арест бяха издадени за 89 журналисти, от които най-малко 40 вече бяха задържани. Много от тях работят за вестник "Заман", който има тесни връзки с движението „Хизмет“ на мюсюлманския духовник Фетхулах Гюлен.

Турският президент Ердоган обвини Гюлен, че е помогнал за организирането на преврата.

Вестник "Заман" бе превзет от правителството, което назначи свои хора в изданието през март, превръщайки го в една от най-проправителствените медии в страната.

Намиращият се в САЩ Махир Зейналов, кореспондент на "Дейли Заман", англоезичната версия на вестника, публикува в Туитър серия от снимки на турските журналисти, които бяха арестувани в петък.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ЗРИТЕЛ
    Отговор
    1 19:21  30.07.16
    Уточнил ли е Ердоган, как точно Гюлен е помогнал за преврата?! Чрез психични вълни от САЩ ли?! Не знам за Гюлен, ама че Ердоган е тотално изтрещял и ползва неуспеха на преврата, за да елиминира цялата си опозиция - това е пределно ясно!

Напиши коментар:


Публикувай