Last news in Fakti

31 Юли, 2016 16:38 1 456 2

Приключва ли драмата в Ереван?

  • ереван-
  • въоръжена групировка-
  • армения-
  • предадоха-
  • полиция-
  • опозиционери

Двама от нападателите се предадоха

Приключва ли драмата в Ереван? - 1
Снимка АП/БТА

Един от членовете на въоръжената група, която превзе полицейско управление в арменската столица Ереван, е бил ранен, а други двама са се предали. Това съобщи за ТАСС официален представител на арменската полиция.

"Днес, около 09:30 ч. (08:30 ч. българско време) на територията на сградата на полицейския полк бе застрелян един от нападателите. Той е откаран в болница, където лекари го оперират", съобщи днес полковник Ашот Агаронян, отговарящ за връзките с обществеността и информацията на местната полиция.

Той заяви още, че други двама членове на групировката: Рубен Григорян и Кеворк Мелконян са избягали от сградата и са се предали на властите.

Полицията разпространи и видеозапис от разпита им, в който те разказват, че включването им във въоръжения щурм е било "случайно" и те не са знаели за намеренията на организаторите.

„Ние празнувахме рожден ден на наш приятел, когато късно през нощта, бяхме извикани да отидем на митинг пред затвора, където лежи опозиционерът Жираир Сафилян. В последствие се оказа, че сме въвлечени в тази история", разказва Григорян.

Мелконян свидетелства, че в сградата са останали трима души, които също като тях са били подмамени от въоръжената група.

Григорян и Мелконян успели да се измъкнат по външните стълби от втория етаж на сградата.

Факти.бг припомня, че на 17 юли повече от 30 въоръжени опозиционери превзеха сградата на полицейското управление с искане за освобождаването на Жираир Сефалян, оставка на президента Серж Саркисян и формиране на ново правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшшт

    0 1 Отговор
    Хамериканска агресия , Обамката ги е насъскал арменците, да правят мегдан-преврат.
  • 2 чапай и петка

    0 0 Отговор
    Григорян и Мелконян ся членове ли са на тая терористична група или не? Как така отишли до протестират пък не щеш ли, им тикнали оръжие в ръцете да се стрелят с полицаите!