1 179 0

31 юли: Светът в снимки

Снимки АП и Синхуа / БТА
Снимки АП и Синхуа / БТА
Милена Трачева

Гигантски жълто пате се появи край бреговете на река Сунгари, в участъка край град Харбин, североизточен Китай. 18-метрова гумена патица, проектирана от холандския художник Флорентин Хофман, ще плува кротко тук в продължение на един месец. Харбин стана 28-мият града, който патето посети.

В Тайланд се проведоха годишните състезания с биволи.

Проливните дъждове, които се изляха над Йемен причиниха големи наводнения и покачиха нивата на реките. В столицата Сана, някои от жителите откриха, че придошлите води всъщност са чудесно място за разхлаждане.

В германския град Кьолн се проведе мащабен митинг в подкрепа на турския президент Реджеп Тайип Ердоган след опита за преврат в Турция по-рано този месец. Около 50 000 привърженици на турския президент се събраха, за да изразят подкрепата си.

В Германия се състоя възпоменателна служба за деветте жертви на стрелбата в търговския център Олимпия в Мюнхен. Присъстваха германският президент Йоахим Гаук и канцлерът Ангела Меркел. На 22 юли 18-годишен младеж уби девет души и ранени над 30 други.

Проливен дъжд се изля в неделя над китайския град Харбин, провинция Хейлонцзян, североизточен Китай.

Русия отбеляза деня на военноморския флот, който обикновено се провежда в последната неделя на месец юли. По повод празника, руският президент Владимир Путин посети крайцера Аврора, символ на болшевишката революция през 1917 година.

Папа Франциск отслужи тържествена меса край полския град Краков. Най-малко 2,5 милиона поклонници от целия свят се събраха да чуят словото. По време на месата папата обяви, че Панама ще бъде домакин на следващия Световен ден на младежта.Напиши коментар:


Публикувай