Last news in Fakti

1 Август, 2016 19:22 2 873 7

САЩ подпукаха Ислямска държава в Либия

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • либия

Въздушни удари срещу Сирт

Силите на САЩ извършиха удари над цели на Ислямска държава в Либия, съобщи Би Би Си.

От Пентагона обявиха, че ударите са извършени по молба на ООН за обезпечаване на международно признатото правителство там. Ударите са били насочени срещу пристанищния град Сирт. Той е считан за крепост на ДАЕШ.

Либийски представители обявиха, че ударите са нанесли тежки загуби на групировката. Западните държави отдавна изразяван опасения за разрастващото се влияние на терористите в Либия.

Това са първите бомбардировки, които американските военновъздушни сили извършиха в координация с либийското правителство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛАБАЛА

    1 0 Отговор
    И КВО СЕГА ТРЯБВА ДА ИМ РЪКОПЛЯСКА МЕ ЛИ ТЕ СИ ГИ СЪЗДАДОХА СЕГА ЩЕ СИ ГИ УНИЩОЖАТ НО БЕЗ БРАТЯТА РУСИ СА ЗА НИКЪДЕ

    Коментиран от #3

  • 2 ХЛЛ

    0 2 Отговор
    кви "братя" са ти съветските окупатори бе ?

    Говори в единствено число, на нормален българин руснаците никога няма да са му братя

    Коментиран от #6

  • 3 Мхм

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "АЛАБАЛА":

    Това най-вероятно не са цели на ИД, понеже сащ са доказали през годините, че са особено печеливши и успешни в изтреблението на цивилното население на даден регион... те няма да се намесят за нищо, освен ако нямат пряка "демократична" причина $$$$$$$$$$$$$$$$$$... Забелязвам, че Стойчев много си ги обича 'мериканските ... Колкото по- бързо изчезнат- толкова по- бързо ще почнат да се оправят нещата!
  • 4 ГОЙКО

    1 0 Отговор
    СЕГА Е МОМЕНТА НЕ ГИ ПУСКАЙТЕ ДА СЕ ИЗПРАВЯТ .ИЗГОРЕТЕ ГИ. НА ПЕТРОЛ ДА СТАНАТ.
  • 5 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Воленовците да не пишат глупости! Между другото такива новини обичам да чета, да пуснат сащ и русия едни ракети със среден обсег на тия чалми и да останат само камилите и хиените! Нямам търпение да прочета една такава новина!
  • 6 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХЛЛ":

    В България живеят славяни които са братя с всички други славяни включително и руснаците. Осве тях в България живеят и турци и м....ли които са братя на индийците. Това че ти се определяш към вторите не значи че всички в България са м...сти.
  • 7 Да ама не

    0 0 Отговор
    НАТО убива Кадафи, който още през 2011г. е предупреждавал Блеър за опасностите, които стоят пред Европа . По думите на Кадафи джихадистите са се сдобили с много оръжие и вече вселяват ужас у сънародниците му. "Помолихме репортери от цял свят да дойдат и да видят с очите си истината. Това са въоръжени банди. С тях е невъзможно да се договориш. Те искат да установят контрол над Средиземноморието и после да нападнат Европа", казва още Кадафи. http://www.budnaera.com/201601f/1601000165.html
    А САЩ искат да се върти военната им машина ...