1 013 0

Сирийските бунтовници убиха 28 цивилни в Алепо

Шест деца и осем жени са сред загиналите

Снимки АП/БТА
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Най-малко 28 цивилни са загинали при бомбардировки в югозападния райони на обсадения сирийски град Алепо през последното денонощие. Това заяви, базираната във Великобритания, Сирийска обсерватория за човешки права късно в понеделник.

Рами Абдел Рахман, ръководител на обсерваторията съобщи, че сред загиналите има "шест деца и осем жени".

Атаката, при която десетки хора са били ранени, е проведена в двата, контролирани от правителството, квартала на Алепо.

Южните части на града бяха опустошени от ожесточените сблъсъци между сирийските правителствени сили и бунтовниците, които се опитват да пробият обсадата около града и да отрежат пътя на режима към останалата част на северната провинция.

Сирийската държавна информационна агенция САНА съобщи, че от неделя, 20 цивилни са загинали и десетки са били ранени при ракетен обстрел и снайперистки атаки срещу държаните правителствени квартали на града. Според агенцията девет души - сред тях три деца - са загинали в понеделник, а 11 души са загинали при атаките в неделя.

През последните дни Дамаск осигури специална хуманитарна зона, през която да се евакуират местните жители. Според сирийските медии, от възможността са се възползвали стотици граждани, както и редица бойци на бунтовниците, които са се предали на силите на режима.

Алепо е разделен между правителствените сили и бунтовниците от 2012 г., една година след началото на конфликта, който постепенно прерасна в гражданска война.  

Сирия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай