Last news in Fakti

2 Август, 2016 15:14 2 184 2

Ердоган: ЕС не може да съди Турция

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • ес

Той заяви, че повечето турски граждани подкрепят въвеждането на смъртно наказание

„Повече от половината граждани на Турция смятат за уместно връщането на смъртното наказание в страната.“ Това бе заявено от турския президент Реджеп Ердоган пред италианската телевизия Rai News 24.

“Много страни извън Европа имат смъртно наказание. 57% от турските граждани искат въвеждането на тази мярка. Ако парламентът реши да го въведе, няма кой да го спре“, заяви Ердоган.

Той заяви, че ЕС и ръководителят на външните работи на Съюза Федерика Могерини не могат да съдят действията на Анкара след опита за военен преврат в страната.

„Хубаво ще е г-жа Могерини първо да дойде в Турция и тогава да съди. Когато в Париж стане нещо подобно и загинат хора, всички отиват там да видят какво става. Тук се направи опит за нарушаване на демокрацията. Никой обаче не дойде“, допълни Ердоган.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лютви Местан

    1 0 Отговор
    Горя от желание да се върне в Турция смъртното наказание но не и в България че лошо ми се пише
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Мръсния фес има безочието да говори за демокрация.......Те сега ша го въведат пак смъртното наказание ама да не стане тъй че след време самият той, близкото му обкръжение и семейството му да бъдат осъдени на смърт, тогава да го видим каква песен ша запее......
Новини по държави: