5 108 9

Дневници на Химлер разкриват ужасите на войната

Химлер е нареждал на есесовци да тренират кучета за разкъсване на хора

Дневници на Химлер разкриват ужасите на войната
Снимка: Wikipedia
Денис Джамбазов

Смразяващи подробности за ужасите на войната и военните престъпления на нацистите разкриват дневниците на Хайнрих Химлер, съобщи германският вестник „Билд“.

Наскоро открити в Русия, те разкриват ужасяващи детайли от Втората световна война и убийствата, извършени от нацисткия режим.

В текстовете пише, че един ден приближеният на Адолф Хитлер е наредил екзекуцията на десетима поляци, малко след като му е бил направен масаж.

От друга бележка става ясно, че е нареждал на есесовци да тренират кучета, които да разкъсват хора в концлагера „Аушвиц“.

Историци ще публикуват дневниците на Химлер в книга през следващата година, с пояснителни бележки.

Хайнрих Химлер – дясна ръка на фюрера – е издигнат до райхсфюрер на СС. Той е човекът, ръководил смъртоносните отряди, които са убивали евреи,  поляци, съветски военнопленници, роми и други, категоризирани от нацистите като „расово по-низши“, пише Би Би Си.

Дневниците му сега се изучават от Германския исторически институт в Москва. Те са открити в архива на руското министерство на отбраната в Подолск – град, намиращ се южно от столицата Москва.

Журналист на „Билд“ разкрива една безкрайно необичайна комбинация по отношение личността на Химлер. Той се отнася изключително внимателно и любящо към своите близки и приятели, но в следващия момент се появява „човекът на ужаса“, който заповядва екзекуции.

„Един ден той започва деня си със закуска и масаж, след това се вижда със жена си и дъщеря си, а в следващия момент решава да убие 10 души“, споделя журналистът на „Билд“, който анализира написаното от Химлер.

Русия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ник
  Отговор
  1 21:21  02.08.16
  Двама идиоти с различни мустаци съсипаха бялата раса!

  Коментиран от #3

 • Tashunko
  Отговор
  2 21:32  02.08.16
  Бялата раса си се съсипва сама, защото си ги създава - и някога, и сега
 • onq s konq
  Отговор
  3 21:53  02.08.16

  До коментар #1 от "ник":

  Споко де,сега идват други идиоти с бради и ше оправят нещата:)Жестоката истина обаче си е,че на Земята се народиха много маймуни,а читавите места за нормален живот с вода,климат и "приемливо" замърсяване на почвата станаха,стават и ЩЕ стават все по-малко.И няма бяла,жълта,черна,пембяна раса -нещата са на живот и смърт ДИРЕКТНО!
 • вожда на хигиенистите
  Отговор
  4 23:26  02.08.16
  Тука БГ батки с 2 пръста чело си тренират кучетата да нападат хора и никой не му пука. Чалгата, БМВ-тата, домашната ичкия и бурканите с туршия са границите в които опира живота на българската младеж!
 • двцвдц
  Отговор
  5 23:48  02.08.16
  10 ама може да са сещате се какви десет аз бих взел и 20 а много и повече биха взели
 • Бай хой
  Отговор
  6 07:22  03.08.16
  Да не забравяте че подобни концлагери като този в гуантанамо действат и до ден днешен. И се извършват преврати и опити за преврати и държави със светско управление се разрушават с предтекст борба с диктатори а там се налага шериат. Така че злодействата на третия райх пасти да ядат с изродщините на хамериканската демокрация.

  Коментиран от #7

 • antimediator
  Отговор
  7 08:40  03.08.16

  До коментар #6 от "Бай хой":

  Руското рано сутринта започна да плюе Америка. Това ни е познато ,защото се случва всеки ден. Направи си справка коя държава е изтрепала най-много от собствения си народ! Твоя любим Съветски съюз - Русия няма конкурент в това отношение. Затова не се прави на умен.
 • ЗПД
  Отговор
  8 09:07  03.08.16
  Журналистите, не се чудете, просто човекът е правил разлика между РАБОТА и СЕМЕЙСТВО.
 • Киро
  Отговор
  9 10:26  03.08.16
  Я тази статийка странно как се появява точно сега - ма кой плашат тия немски журналистчета, кой, като видяха как се надига крайно дясното срещу дъртата магарица Меркел с нейните мюсюлмански маймуни и решиха да плашат?!! Жалка работа!

Напиши коментар:


Публикувай