Last news in Fakti

3 Август, 2016 12:01 1 127 1

Гърция натиска ЕС за План Б за бежанците

  • гърция-
  • бежанци-
  • ес

Гръцките власти притеснени от ултиматума на Турция

Гърция натиска ЕС за План Б за бежанците - 1
Снимка: БТА/AP

Гръцкият министър на имиграцията призова ЕС да създаде резервен план за в случай на прекратяване на сделката за бежанците с Турция от страна на Анкара, съобщи „Катимерини“,

„Ние сме много разтревожени. Във всички случаи се нуждаем от План Б“, заяви Янис Музалас пред „Билд“.

Заради близостта си с Турция, Гърция се превърна в основен вход на бежанци от Близкия Изток в Европа. В разгара на бежанската криза хиляди имигранти пристигаха на гръцките острови в Егейско море ежедневно. Потокът беше ограничен след сключването на споразумението между ЕС и Турция през март.

Сега обаче от турска страна заплашват, че ще преустановят договорката, ако визовия режим за страната не бъде премахнат.

Исканията обаче вече бяха категорично отхвърлени от външните министри на Австрия и Германия.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Най-важното е нашата граница с Турция да бъде затворена с ограда за да не могат да преминават директно у нас. Така или иначе бежанците не искат да остават тука, по-добре изобщо да не минават през БГ щото това води само до проблеми и притеснения за хората и ангажименти и разходи за държавата.
Новини по държави: