625 0

Пробив в сигурността за изпита SAT

Калина Петрова

Експерти казват, че провалът в защитата на тестовите елементи е една от най лошите грешки при приемните изпити за колеж в историята. Не е ясно колко широко разпространени са станали материалите, съобщава Ройтерс.

Малко след като Дейвид Колман пое поста главен изпълнителен директор на Борда на колежите през 2012 г., започна промяна в дизайна на изпитите за SAT, като за целта е наета и консултантска компания. Именно те посочили, че няма разработени планове за защита на информацията за предстоящи изпити. И са били прави да се тревожат: само няколко месеца след представянето на новия дизайн на изпитите, човек с достъп до информацията предостави на Ройтерс стотици въпроси от предстоящия изпит. Въпросите и отговорите съдържат 21 откъса за четене, всеки придружен от около дузина въпроси, както и около 160 математически задачи.

На този етап не е ясно колко широко са разпространени изтеклите материали и дали са попаднали в злонамерени ръце.

Сандра Райли, говорител на Борда на колежите, заяви в официално изказване, че организацията е премахнала компрометираните материали от изпита и продължава да следи и анализира ситуацията. Райли отказа да коментира дали това ще се отрази на следващото провеждане на изпита, което е планирано за 1 октомври. Тя посочи, че пробивът е сериозно престъпление и разследването продължава.

Изпитите SAT се използват от висшите учебни заведения в САЩ за оценка на повече от един милион кандидатстващи всяка година и подобен инцидент може да има катастрофални последици.

 Напиши коментар:


Публикувай