Last news in Fakti

4 Август, 2016 19:47 7 129 6

Наша баба милионерка си скри парите

  • милионерка-
  • испания-
  • гошка-
  • милиони-
  • печалба-
  • лотария-
  • кинтанар дел рей

Българката, спечели 68 милиона евро от лотарията на Испания

61-годишна българка Гошка, която спечели невероятните 68 милиона евро от испанската лотария, вече е обкръжена от финансови съветници.

В понеделник жената, която от 16 години живее в испанския град Кинтанар дел Рей в провинция Куенка, спечели втората най-голяма печалба в историята на лотария "Ла Примитива".

Гошка вече получи наградата си, която, след облагане с данъци, се е стопила на над 54 млн. евро.

Макар първоначално Гошка да не бе наясно какво ще прави с толкова много пари, хората около нея бяха помислили по този въпрос.

Нейната племенница, тийнейджърката Белен иска кола. Кметът на Кинтанар дел Рей също има план за част от печалбата на българката: “При тия огромни пари, които им се паднаха, бих искал, когато дойде време за инвестиции, да помислят за града, който ги прие, и да останат в Кинтанар дел Рей, за да създадат работни места“, заяви пред испанските медии градоначалникът Мигел Гарсия Себриан.

Българката, която е родом от плевенския град Искър, получи съвет и от финансов консултант. Директорът на компания за финансови консултации обясни пред в. “Ла Тарде” какво би трябвало да направи късметлийката с парите: “Трябва да се планира внимателно, за да се задържи радостта от печалбата за по-дълго време. Най-важното при толкова голяма сума е тя да бъда разпределена между пари в брой и стоки.”

Късметът на Гошка я направи местна знаменитост, което може би бе и причината българското семейство веднага да вложи сумата в банка и да се покрие. Местни медии съобщават, че след като получили печалбата си, българите са неоткриваеми.

У нас, печалбата на Гошка също предизвика радост. Кварталът "Влашка махала", в родния град на Гошка, където жената живеела когато си идвала в България, вече е известен като "Кварталът на богатите". Причината за това е, че Гошка не е първият жител на Искър, който печели голяма сума от лотарията в Испания. Преди нея големи награди са получили още двама души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Гошка доста ми прилича на мургава труженичка, ама както и да е. Много ясно че ще вазират оттам, тва са много пари и е съвсем понятно че не искат никой да ги знае. Пък кмета изобщо да не се надява да го огрее за инвестиции, ся Гошка и цялата рода ша харчат яко, както се и полага, няма да пестят я.
  • 2 БУМ БАМ

    1 0 Отговор
    ГАТ НЯМАШЕ МИЛИОНИ МАЙ НЕ БЕШЕ ,,НАША БАБА,,ЖЕНАТА ВАЙ ЗАЧЕРКНАЛА БЕ РОБСКО ПЛЕМЕЕЕЕ.....
  • 3 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Нямаше ли по културно заглавие от скри парите.
  • 4 Краси

    1 0 Отговор
    Хм, трима "големи" печеливши в испанска лотария от една и съща махала на малък град в България?!

    Със сигурност има теоретичен шанс това да се случи, но изобщо не ми се смята колко е малка вероятността за това. Испанците да вземат да си проверят внимателно системата за залагания и теглене не печалбите, защото май вероятността за пробив някъде по веригата е по-голяма, отколкото за такова съвпадение.
  • 5 азаз

    0 0 Отговор
    Гошка "българката" сега ще може да запълни дупката във фасадата със злато-белега на всеки орк!!!
  • 6 Г(Е)РОБ

    0 0 Отговор
    Богата ама... тъпа! С толкова пари отдавна да съм със заличени паспортни данни и пластична фасада. Има толкова хавайски приключения че бих забравил за тая пропаднала държавица!
Новини по държави: