5 Август, 2016 14:12 1 674 8

Турци на протест пред централата на медиен гигант в Ню Йорк

  • ню йорк-
  • ен би си-
  • турци-
  • сащ-
  • турция-
  • преврат-
  • протест

Демонстрантите са недоволни, че в нощта на преврата Ен Би Си е разпространявал грешна информация

Турци на протест пред централата на медиен гигант в Ню Йорк - 1
Снимката е илюстративна, БТА/ AP

Американски граждани от турски произход излязоха на протест пред централата на медийния гигант Ен Би Си в Ню Йорк, съобщи „Дейли Сабах“.

Демонстрантите обвиниха новинарския отдел на телевизията, че в нощта на опита за военен преврат е разпространявала невярна информация.

На 15 юли американският медиен гигант излезе с информация на страницата си в социалната мрежа Туитър, че турският президент Реджеп Ердоган е избягал от Турция и е поискал убежище в Германия.

Туитът на Ен Би Си бе цитиран от редица новинарски агенции в световен мащаб, подвеждайки милиони читатели, посочват турските медии.

Демонстрантите скандираха и за екстрадицията на Фетхулах Гюлен. Живеещият в Пенсилвания проповедник бе обвинен от Анкара за организиране на пуча.

Протестиращите заявиха също така, че Ен Би Си „вече не е новинарска организация“.

В интервю за „Русия днес“ Джулиан Асанж също разкритикува Ен Би Си, че разпространява лъжлива информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Същите пускаха невярна информация по време на 11 Септември. Никой не отразяваше взривовете в сградата, не се даваше гласност на възможностите да паднат тези сгради, а още преди да са паднали Бин Ладен бе обявен от тях за инициатор. Сграда Н7 бе обявена за паднала на живо, при все че зад новинарката все още се виждаше права и здрава. Въобще гласят си ги както си искат и това, че са новинарска агенция не им пречи да пускат неистини. Затова в САЩ има толкова много разследващи случая на 11 Септември, но повечето свидетели загиват при мистериозни обстоятелства или се отричат от казаното под предтекст, че това е по-голямо то тях и те не могат да го променят дори и да кажат истината. Америка действа по този начин: дезинформация-> обвиняване-> война.
  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор
    Точно така е-В Америка има затъмнение на информацията,расизъм,полицейщина,,тя е световен жандарм,страната с най-много дългове в света,непрекъснато месеща се в делата и вътрешната политика на другите държави...И възниква логичният въпрос:ЗАЩО ВСИЧКИ ОТ ВСИЧКИ КРАИЩА НА ДВЕТА ДАВАТ МИЛО И ДРАГО ДА СЕ НАТЪПЧАТ ТАМ?зАЩО ТИЯ ПРОТЕСТИРАЩИ ТУРЦИ НЕ СИ СТОЯТ В ПРАВОВЕРНА тУРЦИЯ,А СА СЕ ЗАМЪКНАЛИ В ТАЯ ЛОША И НЕПРИВЕТЛИВА АМЕРИКА,ЧЕ И ПРОТЕСТИРАТ,ЗАБРАВЯЙКИ ЧЕ ЯДАТ НЕЙНИЯ ХЛЯБ?ЗАЩО МИЛИОНИ ТУРЦИ ЖИВЕЯТ В ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИЯ ,АНГЛИЯ,СКАНДИНАВИЯ,А НЕ СИ СТОЯТ В ЛЮБИМАТА ТУРЦИЯ ПРИ ЛЮБИМИЯ ЕРДОГАН?ЗАЩО МИЛИОНИ БЕЖАНЦИ СЪС ВСЕПРИЗНАТА ЛИПСА НА ОБРАЗОВАНИЕ И НУЛЕВИ ЖИТЕЙСКИ УМЕНИЯ -И ТЕ СА СЕ ЗАПЪТИЛИ ТОЧНО КЪМ ЕВРОПА И АМЕРИКА,А НЕ КЪМ ВЕЛИЧЕСТВЕНАТА И БЛАГОДЕНСТВАЩА РУСИЯ?...Питам и зная отговора,а вие си отговорете на себеси ...ако имате желание естествено.

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Щото, коньо, не може всички да работят за грантове, центове и т.н. И като видят зор, реакцията на повечето хора е да изберат пътя с най-малкото съпротивление - вместо да положат усилия за да си разрешат проблемите в собствените си държави, бягат от проблема.

    А отиват в САЩ щото САЩ им позволява - имат нужда да източват мозъци на готово от цял свят, като същевременно там има условия за прилично развитие, а в тяхните държави нещеш ли, липсват такива. И покрай мозъците отиват и много обикновенни бачкатори, които са доволни че поне с работата си там ще могат да си позлолят да си плащат наема и да се издържат що-годе прилично. Когато една държава е голяма, това означава че има голям и богат пазар и някои дребни нещица от бита, които на нас ни идва скъпо тук, там са по-евтини, а има и реална конкуренция. Друг е въпроса до колко имаме реална нужда от някои неща и до колко ни го налага глобалната консуматорска "култура".

    В Германия пък (или други европейски държави) отиват освен заради по-добрия стандат (там например трудно ще приемат чужденец да работи нещо -поквалифицирано, но пък има нужда от черноработници) и заради социалните помощи - тук роля играе толерастията и мултикултурализма.

    В Русия не отиват щото няма да ги приемат, имам в предвид бачкаторите - от една страна хем си имат от тяхните републики, от друга не се разрастват толкова много като Лондон, например. Няма да им дават и соц помощи и въобще пет пари не дват руснаците за мултикултурализма и толерасията. При мозъците е по-ралично - от една страна си имат, от друга страна ходят такива, които работят за някоя фирма с инвестиции в Русия.

    Капиши, конь?

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Според теб САЩ ИМАТ НУЖДА от източване на мозъци",според мен-МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ/дано правиш разлика между желания и възможности/!Според теб "когато една държава е голяма,това означава че има голям и богат пазар и има конкуренция" и някакси визираш Щатите и големите европейски държави,но не и Русия,Индия и Китай примерно?!!Айде накрая вместо да ми "капишиш",признай също като човек че ЩАТИТЕ СА НОМ 1 в света и ще видиш как мирогледа ти ще въздъхне с облекчение и ще се успокои :)

    Коментиран от #5, #6

  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Да, номер едно са по развитие на технологи и могат да си го позовлят, щото източват и други неща от държавите, не само мозъци. Източвайки мозъците, така се определя къде ще се разиват технологиите и т.н. След като те имат преимуществото да ги развиват, в тях остава и парсата от продажбата на тези технологии на "развиващите се държави", които реално никога няма да се развият. Освен това едно нововъведение има много по-голям шанс за оцеляване и развити в една голяма държава, от колкото в една малка такава. Е, има и по-прозаични начини за изтоване, като например докопване до природните богатства на държавите на безценица.

    Кой ти каза че не визирам Китай или Русия - например всички тролове от години ревете как ще фалира Русия, ама някак си всеки се натиска да върти бизнес там - щото е голяма и богата държава. Китай пък, ако не беше с толкова огромно население как мислиш че щеше да се развие толкова бързо и мислиш ли че щеше да е толкова евтино там - горорим за мащабите на производството там, от което идва и ниската себестойност.

    Ся фана ли нещо?

    Коментиран от #7

  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Защо ти конь плюеш всичко руско и отричаш построеното през соца,а живееш и се изхранваш от останалото от тогава. Сега нищо не се строи, нищо не се развива, краварите ни спират всички възможни и перспективни проекти, разграбват природни ресурси, слагат неграмотни марионетки, съсипват образование, култура, спорт. И ти се чудиш как така при тях е по добре. Ами те разрушават всеки опит някой да направи нещо добро. И въпреки това има нации които постигат дори по големи успехи от тях.

    Това сте вие клакьори на узурпаторите колониалисти. Ходи пак да работиш за по-малко пари от колкото плащат на американците и за тази цел плюй всичко Българско и Родно.
  • 7 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Еееех,кроки...Няма как да се разберем,след като аз ти говоря на есперанто,а ти на мене-на шопски!Естествено няма "фатал",но е тъжно общо взето.Колкото до визацията ти на Русия и Китай бих казал следното:Русия си е фалирала повече от сериозно и сигурно четеш по новините че за последните две години хранителните стоки са поскъпнали с около 30% благодарение на контрасанкциите на самозабравилото се величие "Путин",което характеризира държавата като много богата на полезни изкопаеми,но много бедна от към СТАНДАРТ НА ЖИВОТ-типично за страна от "третия свят".Относно Китай пък -наистина ли вярваш че огромното и ЕВТИНО ПРОИЗВОДСТВО се дължи на някаква свръх организация на труда,а не на НЕОБЯТНОТО МОРЕ ОТ ЕВТИНА РАБ. РЪКА,доволна че й се гарантират по 2 шепи ориз на ден?!Аре сега ми кажи че съм Трол,пък аз няма да се усмихна "под мустак",защото нямам мустаци:)
  • 8 Монго

    0 0 Отговор
    Глад, глад! Содом и Гомор! Русия фалирала! Тагадък Тъгадътков Неподкованов, трябва да ги видиш гладните рашъни по курортите в Испания, Мароко, Гърция че и по нашето клозетоморие. Глад мори добитъка, един рашън докопал жив октопод и му дъфче пипалата, друг докопал почервенял от срам омар, трети им дъвче джапанките на първите двама..., а бе уджасссс! Ох, добре, че сме си в Юръпията и си караме 11-сет годишния трактор и, като сме дали триста декара на рента си мислим, че сме хванали господ за шлифера. Ми не си го хванал! И няма и да го хванеш!