2 136 1

Кой ще управлява турската полиция, жандармерия и разузнаване?

Ердоган иска силовите структури да минат под един покрив

Кой ще управлява турската полиция, жандармерия и разузнаване?
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

След опита за военен преврат в Турция властите започнаха масова чистка и преследвания на гюленистите – както на домашната сцена, така и навън.

Реджеп Ердоган обяви, че се готвят промени в силовите структури, като основен фокус бе хвърлен върху разузнаването и неговото бъдеще.

Днес държавният глава обяви пред телевизия ТРТ, че всички разузнавателни агенции трябва да минат под един покрив.

„Всички разузнавателни агенции, полицията, жандармерията, могат да бъдат координирани под един и също покрив. В момента тече процес полицията и жандармерията да минат под крилото на вътрешното министерство“, заяви държавният глава.

„Ще споделя това с министър-председателя Бинали Йълдъръм. Ще обмислим стъпките, които ще бъдат предприети“, заяви Реджеп Ердоган.

Президентът заяви, че при опита за военен преврат е налице пробив в разузнавателните служби. Но добави, че няма страна, в която разузнаването да работи перфектно, давайки за пример САЩ, Русия, Германия, Франция и Англия и терористичните атаки.

Факти.бг припомня, че близо 250 души загинаха в нощта на метежа в Турция, а стотици бяха ранени. Властите обявиха тримесечно извънредно положение.

Турция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Монго
    Отговор
    1 13:20  06.08.16
    Да ме назначат мен. Знам турски, стигнал съм до офицерски чин "субай"(турците го знаят). Работил съм и в НАШТО MIT-Milli Istihbarat Teskilati. Ама жъ взема милото ми То, Деска-Стоян, за заместник, да им пере гащите на кашиците (от турски-кашик е лъжица), шък ние зи го мислим за пехлтинец. Ама нейсе, сега Деска се учи и чорапи да плете. На всички ще оплете, и на ЕрдООаня и на булката му...

Напиши коментар:


Публикувай