Last news in Fakti

6 Август, 2016 10:05 1 167 2

Да не допускаме нови Хирошима и Нагазаки

  • шинзо абе-
  • хирошима и нагазаки-
  • япония

Япония отбеляза годишнината от хвърлянето на атомната бомба в Япония

„Международната общност трябва да направи всичко, за да предотврати нова трагедия, като тази в Хирошима и Нагазаки.“  Това бе заявено от премиера на Япония Шинзо Абе по време на церемонията, отбелязваща 71-годишнината от пускането на атомните бомби в двата японски града, която се проведе в парка на мира в Хирошима, съобщи ТАСС.

„Ние не бива да допуснем повторение на тази трагедия.  Отговорността за това е за всички хора по света“, заяви Абе.

Той заяви, че ще направи всичко възможно за изграждането на свят без ядрено оръжие. За това Абе е готов да търси подкрепа от страни, които разполагат с ядрено оръжие и с такива, които нямат такова.

Кметът на Хирошима Кадзуми Мацуи подчерта, че ядрените оръжия застрашават света. Според него дори може да бъдат използвани от терористи.

Подчертано беше и това, че Барак Оама беше първият президент на САЩ, който посети Хирошима през последните 71 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лицемерие

    2 0 Отговор
    ""Подчертано беше и това, че Барак Оама беше първият президент на САЩ, който посети Хирошима през последните 71 години.""...........учудва ме ЛИЦЕМЕРИЕТО на цял свят-Обама даже не се извини офицялно.........
  • 2 бати

    0 0 Отговор
    Ами явно обанана е преценил, че присъствието му е предостатъчно за японците и не е нужно извинение. Всъщност през цялото време след Втората световна война Япония реално е окупирана от САЩ и външната им политика и отбраната им е силно зависима от тях. Японците постепенно са възприели западния начин на живот и възприемат САЩ като съюзник, а не като враг. Въпроса за атомните бомби хвърлени на японска земя винаги ще бъде неудобен, сигурен съм че някой ден японците ще дочакат официално извинение, доколко искрено ще бъде и доколко ще има смисъл от него е друг въпрос. Но ако си спомняте доскоро Ердоганя не искаше и да чуе за извинение към руснаците относно сваления самолет, обаче обстоятелствата просто го принудиха да се извини, иначе преди туй беше много ербап. И сега е като наакан в потурите. Така че мечката играе според тоягата и са възможни всякакви "извинения", които по-рано е било просто невероятно да се получат.
Новини по държави: