1 082 0

Тръмп топи преднината на Клинтън

Двамата са едни от най-нехаресваните кандидати за президент

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Хилари Клинтън вече има преднина от само 3% пред своя конкурент на президентските избори в САЩ Доналд Тръмп. Това показват данните от проучване на „Ройтерс“ и „Ипсос“.

В понеделник предварителните проучвания даваха на Клинтън преднина от 9% пред Тръмп. Сега кандидатът на Демократическата партия събира подкрепа от 42%. В същото време нейният конкурент от Републиканската партия събира подкрепа от 39%. Проучването е направено сред 1154 потенциални кандидати в периода между 31-ви юли и 4-ти август.

Друго проучване на общественото мнение показва огромна преднина, която Клинтън има сред цветнокожото население на САЩ. Според проучване на NBC 91% от цветнокожите гласоподаватели са готови да гласуват за Хилари. В същото време тя има симпатията на само 1% от бизнесмените в Ню Йорк.

Клинтън има сериозна преднина по отношение на жените – гласоподаватели. 51% от тях са готови да гласуват за нея, а само 39% за Тръмп. Проучване на „Галъп“ обаче показва, че Клинтън и Тръмп са кандидатите, привличащи най-малко симпатии през последните 70 години.

Според проучването 27% не харесват Клинтън, а 13% не и вярват, докато 60% заявяват. Че не харесват Тръмп.

 

 

 

 

 

 

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай