Тема: Украйна

7 Август, 2016 15:20 2 124 2

Мини и снаряди изпълниха небето над Донбас

  • украйна-
  • снаряди-
  • донбас

Престрелка и загинал при Перекоп

Украинските сили за сигурност през тази нощ на пет пъти са обстрелвали териториите на самопровъзгласилата се Луганска народна република, съобщи ТАСС.

Бомбардирани са били позиции край Калиново, Логвиново и Лозово. Изстреляни са били 33 снаряда от 80 мм. и 120 мм. минохвъргачки.

От самопровъзгласилата се Донецка народна република обявиха, че украинските сили са обстрелвали тяхната територия 309 пъти. В резултат на това са били повредени 18 сгради. Изстреляни са поне 40 артилерийски снаряда. Има поне двама ранени.

В същото време Украйна обяви временно преустановяване на преминаването на хора и превозни средства през три контролно – пропусквателни пунктове по границата с Донецк. От там заявяват, че мерките са взети като отговор на действия на Русия.

През тази сутрин е имало престрелка и край Перекоп. В резултат на това един граничар е бил убит, а други трима души ранени. Между Русия и Украйна отдавна има спорове за контролирането на трафика през този пропусквателен пункт.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кучето шаро

    0 0 Отговор
    Росен президент !!!
  • 2 кукуферкел

    1 0 Отговор
    Путин е виновен, пак нарушава минските споразумения!
Новини по държави: