1 133 0

Пращаме пожарникари в Скопие

Извънредно положение за две седмици е въведено в районите от столицата, които най-сериозно пострадаха от проливните дъждове

Стефанаки Йоанис

По разпореждане на министър председателя Бойко Борисов 12 пожарникари и директорът на ГД  „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов заминаха за Скопие. Те пътуват с два специализирани автомобила с техника за реагиране при наводненията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Очаква се групата от България да пристигне в македонската столица около полунощ, където силите и средствата ще се включат в помощ на македонските си колеги за овладяване на ситуацията и подпомагане на пострадалите.

В понеделник предстои да бъде проведена среща между българската група пожарникари и оперативния щаб в Скопие, който ръководи действия за справяне с бедствието и да бъде уточнено дали Македония има нужда от допълнителна помощ. Координацията е възложена на началника на политическия кабинет на министър-председателя.

Извънредно положение за две седмици е въведено в районите от столицата Скопие, които най-сериозно пострадаха от проливните дъждове и тежките наводнения.

Стихията причини смъртта на най-малко 21 души. Шест души се водят в неизвестност, а десетки бяха ранени.

 

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай