Last news in Fakti

7 Август, 2016 22:21 1 457 0

Пращаме пожарникари в Скопие

  • скопие-
  • наводнения-
  • пожарникари

Извънредно положение за две седмици е въведено в районите от столицата, които най-сериозно пострадаха от проливните дъждове

Пращаме пожарникари в Скопие - 1

По разпореждане на министър председателя Бойко Борисов 12 пожарникари и директорът на ГД  „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов заминаха за Скопие. Те пътуват с два специализирани автомобила с техника за реагиране при наводненията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Очаква се групата от България да пристигне в македонската столица около полунощ, където силите и средствата ще се включат в помощ на македонските си колеги за овладяване на ситуацията и подпомагане на пострадалите.

В понеделник предстои да бъде проведена среща между българската група пожарникари и оперативния щаб в Скопие, който ръководи действия за справяне с бедствието и да бъде уточнено дали Македония има нужда от допълнителна помощ. Координацията е възложена на началника на политическия кабинет на министър-председателя.

Извънредно положение за две седмици е въведено в районите от столицата Скопие, които най-сериозно пострадаха от проливните дъждове и тежките наводнения.

Стихията причини смъртта на най-малко 21 души. Шест души се водят в неизвестност, а десетки бяха ранени.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА