1 703 3

В Пакистан избиха десетки юристи

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението

В Пакистан избиха десетки юристи
Снимка: БТА
Калина Петрова

При взрив в болница в пакистанския град Куета загинаха най-малко 66 души, а други десетки бяха ранени, съобщава The International News.

Взривното устройство е избухнало в реанимационното отделение на болницата. Сред загиналите има полицаи, журналисти и юристи.

Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорността за днешния атентат.

Взривът е станал по време на церемония по прощаване с адвокат Билял Анвар, убит няколко часа по-рано на улица в Квета. Билял Анвар Каси е президент на Асоциацията на адвокатите на провинция Белуджистан.

Това е второто нападение над юристи за последните няколко месеца. През юни бе убит Аманула Ачакзай, ректор на Университета в Белуджистан. В знак на протест срещу нерешителните действия на полицията юристите в провинцията обявиха бойкот и се отказаха да участват в съдебни заседания.

Адвокатите се били събрали пред болница в Куета, за да получат тялото на ръководителя на провинциалната съсловна колегия, който бе застрелян по-рано днес


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Коста
  Отговор
  1 18:17  08.08.16
  Не е лесно да си адвокат в Пакистан.....
 • прадядо
  Отговор
  2 19:46  08.08.16
  Трябват малко пакистанци тук да разредят нашите, че много са усверипели от глад.
 • Goro Lafchi
  Отговор
  3 21:05  08.08.16
  "Самолетна катастрофа. По този повод една добра и една лоша новина. Добрата-всички пътуващи в самолета са били адвокати. Лошата-имало е още две свободни места."

Напиши коментар:


Публикувай