Last news in Fakti

9 Август, 2016 13:21 1 401 1

Турция отново натиска САЩ за Гюлен

  • турция-
  • фетхулах гюлен-
  • сащ

Според Бекир Боздак Вашингтон не бива да жертва отношенията си със страната

„Ако САЩ не предадат Фехтулах Гюлен на Турция, те ще жертват отношенията си със страната, заради един терорист.“ Това пред „Агенция Анадола“ заяви турският министър на правосъдието Бекир Боздак.

В момента проповедника Гюлен е установен в Пенсилвания. Той беше посочен като отговорен за опита за държавен преврат в Турция през юли. От тогава местното правителство неколкократно поиска неговата депортация от Вашингтон.

Според Боздак на този етап турското разузнаване е идентифицирало поне 56 000 члена от мрежата на Гюлен.

„Как Вашингтон щеше да реагира, ако имаше подобен опит за покушение над президента Барак Обама. Какво щеше да стане, ако докато той беше на почивка със своите жена и деца, някой започнеше да бомбардира Белия дом“, заяви Буздак.

Той допълни, че ролята на Гюлен в метежа е „факт, известен на всички“. Според него в Турция се наблюдават засилени „анти - американски настроения“.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 0 Отговор
    Путин Ви УДАРИ ШАХ И МАТ! Ххахахахаха! Къде сте центаджии що мълчите!
Новини по държави: