Last news in Fakti

10 Август, 2016 04:45 1 343 0

Ръст на депортациите в Германия

  • германия-
  • бежанци-
  • депортации

До този момент от страната са били изведени 14 000 имигранти

Ръст на депортациите в Германия - 1
Снимка: БТА/AP

През тази година Германия е регистрирала ръст в броя на бежанците, изведени от страната. Това показват данни на федералното правителство, цитирани от „Дойче Веле“.

Според данните до този момент на годината от страната са били изведени 14 000 имигранти. За цялата минала година техният брой е бил 21 000, а година по-рано броят е бил на половина. Повечето от депортациите са извършени в провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Баден-Вюртемберг и Бавария. Около 30 000 чужденци са се възползвали от федерални и регионални програми за подпомагане на репатрирането.

Eдна трета от тях са албанци, една десета – иракчани и една дванадесета – афганистанци. Установява се още, че огромна част от имигрантите всъщност идват от Западните Балкани, а не от Близкия Изток.

От началото на 2016 г. около 13 000 души са получили отказ за влизане в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: