852 4

Германия и Холандия договориха учения в Крит

Те ще тестват зенитно – ракетни комплекси Patriot

Росен Стойчев

Властите в Германия и Холандия се договориха за провеждането на съвместни учения със зенитно – ракетни комплекси „Patriot” в Крит, съобщи Россбалт.

Според изявление на генерала от Бундесвера Махаел Гшосман, в бъдеще се планира активирането на щит за противовъздушна отбрана над Полша и балтийските държави.

Гшосман заявява, че ще бъдат тренирани нови концепции за противовъздушна отбрана, която е поискана от лидерите на тези страни, вследствие на руските действия в Крим. Ученията трябва да започнат през октомври.

В ученията ще участват 300 германски военни, 100 холандки военни и 10 американски представителя. В края на учението трябва да бъдат създадени групи за противовъздушна и противоракетна отбрана, които да служат в рамките на НАТО.   

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сандал
  Отговор
  1 15:04  09.08.16
  В Крим или в Крит?
 • 2 15:09  09.08.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Mupo
  Отговор
  3 15:12  09.08.16
  Тя разликата не е голяма, една световна война само...
 • Гост
  Отговор
  4 17:23  09.08.16
  Дали разчитат сериозно на тези ракети Пейтриът? Тези дни се появиха съобщения, че Израел изстрелял 2 такива ракети срещу един безпилотен самолет - резултатът нулев. На всичко отгоре и един изтребител се пробвал да го свали и не успял. Каква противоракетна отбрана смятат че ще се получи?

Напиши коментар:


Публикувай