Last news in Fakti

9 Август, 2016 15:15 2 392 17

Ердоган се извинил на руски на Путин

  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • русия

Ердоган се извинил на руски на Путин

Турският президент Реджеп Ердоган се е извинил на руски на Владимир Путин за сваления руски Су-24 през ноември миналата година, съобщи „Хюриет“.

Това е станало в писмото, което той изпрати на руския държавен глава през юни. Текстът на писмото е бил договарян на няколко пъти между представители на Москва и Анкара между май и юни.

Официалните представител на Ердоган Ибархим Калин е работил по черновата на писмото, заедно с дипломати в посолството на Казахстан в Анкара. Фокусът пада върху думата „извините“.

Срещата между Путин и Ердоган в Санкт Петербург вече започна. В нейното началото турският държавен глава благодари на руския си колега за отделеното време. На разговорите присъстват още външните министри Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптър

    1 0 Отговор
    Фокусът пада върху думата „извините“.- няма да се размине само с извинете!!!

    Коментиран от #11

  • 2 мухаремчо

    0 1 Отговор
    Докато не си получи отстъпката в цената на газта, ще му извива ръцете до последно, защото знае че никой не иска този газопровод през държавата си и турция е последната му надежда.
  • 3 баии жед

    1 0 Отговор
    Ся и дуддук мой да му врътне
  • 4 мухаремчо

    0 1 Отговор
    Верно бе! Тъкмо му е до там..
  • 5 Tashunko

    0 0 Отговор
    Жалко за пилота - в световната политика човешкият живот няма никакво значение, статистическа нула...

    Коментиран от #7

  • 6 Шах със смешката

    0 0 Отговор
    Ако американците предадат искания от правителството турски гражданин, къде точно ще пада фокуса?
  • 7 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Tashunko":

    За руснаците човешкия фактор никога не е бил на първо място, както е казал един техен генерал преди втората световна - "Ще удавим врага в кръв... нашата кръв!"

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Mercedes-Benz":

    Какво общо има това с темата.

    Коментиран от #9

  • 9 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Има общо с това, че допреди Коледа, бяха наточени и готови за мъст, а сега плюха върху паметта не само на пилота, но и на другите войничета, които си оставиха кокалите в Сирия. С това, че руския народ главно страда заради паплачта, която го управлява, а не толкова заради външни фактори. Това е... Не може феса, да лекува идилци в турски болници, да купува нефт, и да снабдява с оръжие, да ти свали самолет БЕЗ ПРИЧИНА, а ти след това да махнеш с ръка и да кажеш "ела бе стари приятелю". Смешно е! Това показва огромно безсилие и отчаяние, да си плюеш на сурата (отново хубава дума за случая някак ориенталско звучаща), заради една тръба и компоти с пестициди. Руснака ако беше случил на управници и се инвестира в развитие, с ресурсите си, може би щеше да е сила на икономическия фронт, ноо... уви. Та накратко, в Русия за пореден път показаха, че живота на руския войник е НИЩО, иначе ако ги питаш много държат на паметниците с кости в тях, а не е ли цел номер 1 на всеки управник и пълководец да даде колкото се може по-малко жертви, уви за руските не е! И отново копирам цитата отдолу : "Ще удавим врага в кръв... нашата кръв!" Та сега разбра ли?

    Коментиран от #12

  • 10 СССР

    0 0 Отговор
    Всички на колене ще го молите за пощада ПУТИН, и по земята ще му лазите и краката ще му целувате! Който е вдигнал оръжие срещу Русия БЯЛ ДЕН НЕ Е ВИДЯЛ!
  • 11 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "раптър":

    точно така няма да се размине само с извинете ,а и с няколко милиарда руски доларчета от тези скритите за черни дни!след изключително унизителното руско умилкване на турция сега руските сми се опитват да го представят едва ли не като някаква победа.ердоган писал писмо на руски ,моля ти се .интересно как са приели писмото децата и родата на пилота дето уж не беше влязал в туция и за когото русия щеше да прави чудеса,всъщност знае се как са реагирали ,били объркани и отказали турски апартамент в анталия,тва обаче не е смешно!

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 12 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Mercedes-Benz":

    Само до преди 3г-ако ме ме лъже паметта,израелски командоси ,нападнаха мирен турски кораб в МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ,носещ хуманитарна помощ,и застреляха на горна палуба 18 ли бяха 30 ли бяха не помня точно души . Морско пиратство по всякакви закони.Какво направи Турция-ОБЯВИ ВОЙНА НА ИЗРАЕЛ ЛИ,ИЛИ СИ ОТМЪСТИ УБИВАЙКИ ИЗРАЕЛСКИ ГРАЖДАНИ .Сериозните и мъдри държави,не си горят юргана заради една бълха. Има интереси много по-важни,те са икономически,геополитически ,и там смъртта ,на един двама или1000 души,нямат такова значение-защото,ако нещата в държавата са са на добре ще се раждат много повече деца -И ТОВА ЗНАЧИ ПРОГРЕС И СВЕТЛО БЪДЕЩЕ.Та вместо да плачеш "на чужд гроб" и да казваш на Русия ,какво да прави ,виж си своята потъваща държава.Руснаците в момента си имат лидер,който ги води сигурно,и те го знаят.Само погледни имената и броя на държавите в Брикс и ШОС и ще ти стане ясно,че Русия никога през своето си съществуване ,не е била в по-мощен съюз ,и остава и Турция да влезе там,като капак на целият наш българси хал.
  • 13 ей гнус долна

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Ти ли ще пишеш за руският пилот бе триполово човече-ти която се радваше че са убили руският пилот....И ще ни говориш за децата му и семейството му-много си загрижено ....Ти се радваше на това убийство тук-османлийски слагачо...--а за семейството му не се тревожи--руснаците знаят какво е война и как да се справят с мъката за убитите си близки-за разлика от такива като теб.Така че не прави политика от една трагедия-долно и скотско е......--по добре продължавай да си чешеш коженият диван........
  • 14 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Ще ми плетеш чорапи, в джакудзито само под вода ще стоиш. А за зъбките..
  • 15 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Интересно какво правеха съпартийците ти от реформаторския блок на митинга на ердогрух в Константинопол? Я да вземете да се изнесете към анадола и да не мърсите Българското пространство.

    Коментиран от #16

  • 16 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Хойчо, тук ще се съглася с тебе!

    Как изобщо си мислят тия от РБ, че ще им се доверят хората, като в редиците си имат партийка на пряко подчинение от Истанбул?!?

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    na vas vi triabva oshte 500 godini za da vi nauchim malko kak da se darjite kato maje ... a ne da pusuvate kato geyove ... skoro !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания