2 025 1

В Германия задържаха лидер на Ислямска държава

Силите за сигурност се опасяват от нападения при старта на Бундеслигата

Снимка: АП/БТА
Снимка: АП/БТА
Венцислав Михайлов

Германската полиция е задържала един от лидерите на терористичната групировка „Ислямска държава”, съобщава в. „Билд”.

Задържането е станало в провинция Рейнланд-Пфалц. Той е бил задържам при проверка на документите от пътната полиция. Германски следователи разкриха, че радикалните ислямисти могат да планират атаки при началото на германския шампионат по футбол. Неговото начало се очаква да бъде на 26 август.

През юли Германия беше разтърсена от атентати. На 19 юли терорист нападна с нож пътници на влак в Бавария, а шест дена по късно бежанец взриви самоделна бомба в град Ансбах.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пиф
    Отговор
    1 21:46  09.08.16
    Браво! един терорист по-малко на свобоа, повече хора щастливи! За мен е учуддващо, как може да има в 21 век още човеци, да върлуват с оръжие и да трепят за а създадели какво? порената тирания, било монархия халифат, кралство, султанат, ....? Не, че ние сме демокрация и някога сме били, никой не ни е оставил това да бъде от 800 години и насам. За моменти е имало демокрация, особенно след 1944 г. до към 1948 и следд това Яшар Кохари, пердън Тато и мафия са ни превърнали в роби на диктатурата си. но пък още по-учудващото е, че тия съвсем сериозно вярват, че такъв халифат е нещо хубаво? Може ли тиранията на един малък кръг, над останалите да е добре за останалите? НОТ! а най-странното е, че и фашизма, джихада, комунизма и др. са все юдео идеологоии за манипулиране и насочване на тълпите,в желана посока. Дето се казва - вземи му акъла с религия и някакви догми и половината работа е свършена. Едно е сигурно, докато не изченат всички тоталитарни идеологии като Джихад, Ла Комунне диктатур, Трети Райх и други подобни, живот за хората няма да има.

Напиши коментар:


Публикувай