9 Август, 2016 20:54 2 274 1

В Германия задържаха лидер на Ислямска държава

  • германия-
  • полиция-
  • нападение-
  • атентат

Силите за сигурност се опасяват от нападения при старта на Бундеслигата

В Германия задържаха лидер на Ислямска държава - 1
Снимка: АП/БТА

Германската полиция е задържала един от лидерите на терористичната групировка „Ислямска държава”, съобщава в. „Билд”.

Задържането е станало в провинция Рейнланд-Пфалц. Той е бил задържам при проверка на документите от пътната полиция. Германски следователи разкриха, че радикалните ислямисти могат да планират атаки при началото на германския шампионат по футбол. Неговото начало се очаква да бъде на 26 август.

През юли Германия беше разтърсена от атентати. На 19 юли терорист нападна с нож пътници на влак в Бавария, а шест дена по късно бежанец взриви самоделна бомба в град Ансбах.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пиф

    1 0 Отговор
    Браво! един терорист по-малко на свобоа, повече хора щастливи! За мен е учуддващо, как може да има в 21 век още човеци, да върлуват с оръжие и да трепят за а създадели какво? порената тирания, било монархия халифат, кралство, султанат, ....? Не, че ние сме демокрация и някога сме били, никой не ни е оставил това да бъде от 800 години и насам. За моменти е имало демокрация, особенно след 1944 г. до към 1948 и следд това Яшар Кохари, пердън Тато и мафия са ни превърнали в роби на диктатурата си. но пък още по-учудващото е, че тия съвсем сериозно вярват, че такъв халифат е нещо хубаво? Може ли тиранията на един малък кръг, над останалите да е добре за останалите? НОТ! а най-странното е, че и фашизма, джихада, комунизма и др. са все юдео идеологоии за манипулиране и насочване на тълпите,в желана посока. Дето се казва - вземи му акъла с религия и някакви догми и половината работа е свършена. Едно е сигурно, докато не изченат всички тоталитарни идеологии като Джихад, Ла Комунне диктатур, Трети Райх и други подобни, живот за хората няма да има.
Новини по държави: