9 Август, 2016 22:11 1 067 0

Делта Еърлайнс отмени още 300 полета

  • делта еърлайнс-
  • полети-
  • авиокомпания-
  • срив в системата-
  • самолети

Авиокомпанията все още не може да с възстанови от срива в системите й

Делта Еърлайнс отмени още 300 полета - 1
Снимки АП/БТА

Американската авиокомпания Делта Еърлайнс" (Delta AirLines) е отменила още около 300 полета след прекъсването на тока в понеделник, в резултат на което бяха отменени над 1000 полета, а около 2800 имаха сериозни закъснения.

Компанията все още не е дала подробности за финансовите щети, но се смята, че те вероятно ще възлязат на милиони долари.

Въпреки, че авиокомпанията отново се появи онлайн късно в понеделник, тя все още се опитва да се справи с последиците от инцидента ден по-късно.

В извинително видео обръщение, ръководството на Делта Еърлайнс е предложило компенсации и 200 долара пътнически ваучери на хората, засегнати от системния срив.

Службата за следене на полетите "FlightStats" съобщи, че близо 600 полета са били забавени във вторник, а отменените полети са били близо 330.

Повече от 1000 души прекараха понеделник вечер на летище Нарита, край Токио. Подобни сцени имаше и на територията на САЩ и Канада.

"Ние успяхме да възстановим отново нашите системи и възобновихме полетите в рамките на няколко часа в понеделник, но все още работим в режим на възстановяване", се казва в изявление на Делта във вторник.

Аварията показа уязвимостта на компютърната система на Делта, която разчита на ИТ системи, датиращи от 90-те години.

Кризата в Делта повдига въпроси за скорошната вълна от сливане на американски авиокомпании, която даде в ръщете на четирите най-големи превозвача контрола на 85% от вътрешните полите, съобщава The Wall Street Journal.

Делта Еърлайнс отмени още 300 полета


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА