1 055 1

Русия развива отношенията с Великобритания

Първи разговор между Владимир Путин и Тереза Мей

Росен Стойчев

Руският президент Владимир Путин е провел първи разговор с новия премиер на Великобритания – Тереза Мей, съобщи ТАСС.

Разговорът е бил по инициатива на британската страна. Постигната е договорка за диалог между службите, които се занимават със сигурността на въздухоплаването. От пресслужбата на Кремъл съобщават и за планове за лична  среща между двамата лидери.

В разговора е изразено незадоволство от сегашните параметри на сътрудничеството между двете страни, както в политическата, така и в търговската сфера. Постигнато е съгласие за засилване на сътрудничеството в редица области.

Путин повторно честити новия пост на Мей. Той вече й изпрати оздравителна телеграма, след като тя зае премиерския пост.

Русия


Още по темата

 • Русия и Великобритания смекчават тона

  Русия и Великобритания смекчават тона

  Външните министри на Русия и Великобритания са провели телефонен разговор, съобщи ТАСС. Сергей Лавров и Борис Джонсън са обсъдили борбата с ...
  11.08.2016
  1 416
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СССР
  Отговор
  1 19:05  10.08.16
  По инициатива на Британците!?! Хахахах! Всички ще му лазите на Путин, и краката ще му целувате! За това Британците набиха клина на ЕС, защото знаят къде са парите и с кои се Търгува най-добре! С американците няма развитие, те искат само да смучат ли да смуча без да дават нищо в замяна! С ЕС пак няма развитие защото е беден та беден пълен с азиатско африкански народни маси! С Руснаците е развитието те са ЩЕДРИ и богати, искат да продават но искат и много да купуват! Британия е може би най-губещата страна от Руските санкции!!!

Напиши коментар:


Публикувай