1 337 2

Тръмп с нова провокация и нов скандал

Той атакува Хилари Клинтън относно закона за притежание на оръжие

Росен Стойчев

Доналд Тръмп предизвика нов масов гняв след поредно свое скандално изявление, съобщи Би Би Си.

Това стана, след като Тръмп заяви, че американците могат да спрат неговия опонент на президентските избори в САЩ Хилари Клинтън, като упражнят правото си да носят оръжие. Според магнатът управлението на Клинтън ще въведе либерална политика във Върховния съд, което ще застраши широките права за носене на оръжие на американците.

Някои поддръжници на Клинтън обвиниха кандидатът за президент на Републиканската партия, че е призовал за убийството на бившия държавен секретар. От кампанията на Тръмп обаче заявиха, че смисъла на неговите думи е бил насочен към привържениците   на  притежание на оръжие, които трябва да защитят правата си пред урните.

„Между другото, ако тя избере нейните си съдии, нищо не може да направите, приятели. Макар хора на Втората поправка, може би има, не знам“, бяха точните думи на Тръмп. Той допълни, че защитниците на правата за носене на оръжие, би следвало „да направят нещо по въпроса“.

Критици заявиха, че думите на Тръмп могат да се тълкуват по всякакъв начин от по-нестабилни хора.

САЩ

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай хой
  Отговор
  1 08:49  10.08.16
  То по нестабилен човек от ортачката на моника има ли? И от друга страна за какъв масов гняв може да става дума след като поддръжката на Тръмп се увеличава? Западните така наречени независими медии продължават с демагогия, агитация и откровенни лъжи.
 • DRYNDI
  Отговор
  2 09:08  10.08.16
  Абе и двамата миришат на чемшир,ама къде са тръгнали не знам.

Напиши коментар:


Публикувай