Last news in Fakti

10 Август, 2016 13:41 3 697 10

В САЩ започват да се дразнят на Турция

  • сащ-
  • държавен департамент-
  • турция

Държавният департамент отново отхвърли обвиненията за роля в опита за преврат в Турция

Държавният департамент на САЩ за пореден път отхвърли обвиненията, че американски мозъчен тръст стои зад опита за преврат в Турция, съобщи Синхуа.

„Смятам, че подобни конспиративни теории въобще не са полезни. Теориите на конспирацията ни отвеждат на никъде“, заяви говорителката на Държавния департамент Елизабет Трюдо.

Някои турски медии посочиха организацията „Wilson Center“ като възможен организатор на опита за преврат от 15-ти юли. Подозренията са заради научна конференция, организирана от тръста на остров, намиращ се в близост до Истанбул.

„Няма нищо мистериозно или зловещо в конференцията, която събра специалисти от Иран, Турция и Близкия Изток“, заяви Халех Есфандиари, старши учен в „Удроу Уилсън“.

„Очакваме всички страни - медиите, гражданското общество, турското правителство - да се отнасят отговорно към своите изявления по тези въпроси“, добави Трюдо. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптър

    1 0 Отговор
    Споко САЩ още нищо не сте видели ! Турция е на път да прогледне!!!
  • 2 Монго

    1 0 Отговор
    Зависи накъде ще проглеждат! Дано рашъните ги посъветват да не проглеждат на север, а някъде на юг.
  • 3 ИСТОРИК

    0 0 Отговор
    РУСИЯ И ТУРЦИЯ ДВЕ ВЕЛИКИ ДЪРЖАВИ ! СЪЮЗ МЕЖДУ ТЯХ ЩЕ СЛОЖИ КРАЙ НА АНГЛОСАКСОНСКИЯ ТЕРОР ПО СВЕТА !!!
  • 4 МИМИМИМИ

    0 0 Отговор
    Историк ли си какъв си не знам?Руския терор от него мира нямам вече повече от половин век в България така, чев земи се скрии, Братушките нахлуха на 9 септември преди 70 години и забравиха да си отидат, обезглавиха страната ни!ТЪП НАРОД!По време на процеса срещу Левски Граф Игнатиев докладва в Петербург, че делото с Левски ще се реши благополучно с обесването му!ДА ви се не знае!!!!Ако се обединят РУснаците с Турците ще страдате вие уважаеми българи!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 5 Джим Бийм

    1 0 Отговор
    САЩ осъзнават, че Турция все повече засилва глобалната си позиция. Стремежът на Турция е да влезе в клуба на 10-те най-силни икономики и да стане регионален лидер в Африка и Азия, както и в Ислямския свят. САЩ пък вече са икономика №2 в света, на първо място е Китай. Съвсем резонно е Турция да се държи така и да предизвиква довчерашните си господари - само за десет години БВП на Турция се утрои и гони милиард долара годишно. И без безвизов режим с ЕС, и без членство в ЕС, страната увеличава своето значение на политическата сцена, развива отношения със страни, които довчера са били съвсем непознати на държавно ниво, развива собствен ВПК и създава клиенти и пазар на турското оръжие и военни контингенти, най-вече в Африка, но също в Ирак, а се правят опити и за Сирия.

    Никак не ги харесвам, но използват всяка своя възможност за влияние на Балканите. Промиват ни мозъците с турски сапунки, докато ги възприемем като много близки. Възстановяват джамии и строят нови, а на всичко отгоре финансират ислямските организации в България и съседните страни. Така поддържат добри позиции чак до Албания и имат редица способи да влияят на местната политика и развитие на целия регион. Тепърва ще патим от въздигането на Турция.
  • 6 абе утттайко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "МИМИМИМИ":

    Абе троле соросоиден-какъв Граф Игнатиев те гони теб при обесването на Левски??????......ти вече съвсем откровенно лъжеш-то бива да сте лъжци и да подменяте историята-бива ама вече ачик-ачик станахте безочливи бе....А за "нахлуването" на СССР в България по-добре да си мълчим-щото сме били съюзници на Хитлер-и даже със много малко сме се разминали....
  • 7 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "МИМИМИМИ":

    Споко, мими, щом повече от половин век нямаш мира от руския терор, значи не ти остава много, ще потършиш още малко!
  • 8 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "МИМИМИМИ":

    Шапка или чадър против слънце не носиш ли?
  • 9 Киро

    0 0 Отговор
    МИМИМИМИ е абсолютно прав/права!

    Ама кво да обясняваш, те нито история са чели, нито могат да мислят!

    А няква по-долу написала, че САЩ били втора икономика...АХАХАХАХА, абее, виж БВП на САЩ и на Китай и тогава плещи глупости бе!

    А турчуляка не само, че няма да влезе в топ 10, а ще изпадне и от топ 20 след тази ислямизация!
    И то още от тая година.
  • 10 кирил

    0 0 Отговор
    русия и турция са две бивши разпадащи се азиатски империи.русия е в пъти по зле по всички показатели.в турция поне има про европейски елит