Last news in Fakti

10 Август, 2016 16:44 3 199 5

Руски наемници крепят властта на Асад

  • сирия-
  • русия-
  • ислямисти-
  • даеш-
  • ислямска държава
Руски наемници крепят властта на Асад - 1

В Русия са забранени частните военни формирования. Това не пречи на десетки руски наемници да заминават за Сирия, за да се бият за президента Башар Асад, разкрива в репортаж Скай нюз. Медията е интервюирала двама доброволци, които са разказали, че са заминали да се бият в Близкия изток с помощта на частната военна компания „Вагнер“. От техните разкази става ясно, че в арабската страна са загинали между 500 и 600 наемници.

В разследването на телевизията се посочва, че „Вагнер“ вербува руснаците в интернет, публикувайки обяви в сайтове и форуми с военна тематика.

Преди да заминат за чужбина наемниците преминават курс на обучение във военната база в селището Молкино в Кубан.

От частната компания приемат всякакви кандидати, дори и тези и които не са служили в армията и нямащи никакво понятие от оръжие. Те са били обучавани за два месеци, преди да бъдат изпратени в чужбина.

Заплатата била около 3000 британски лири на месец. Наемниците били превозени в Сирия чрез военни самолети. Официално нямало следа в документацията, че те са воювали в Сирия. Част от убитите са били кремирани преди да бъдат върнати в родината им. В част от документите пишело, че са загинали в Донбас, а в други – в автомобилна катастрофа.

Това е логично, защото част от контингента е имал натрупан боен опит в Донбас и Крим. Шансът да оцелееш е 50 на 50, разказва пред Скай нюз Дмитрий (неговото име променено).

Руски наемници крепят властта на Асад

Интернет – изданието „Фонтанка.ру“ първо в Русия писа, че в Сирия има частна армия на Кремъл. Бойците от „Вагнер“ изпълняват ролята на определят целите за удар от авиацията и артилерията. Медията дори съобщи, че около 60 бойци са убити по време на мисия.

Командир на тайната руска армия е подполковникът от резерва Дмитрий Уткин. Той е възторжен привърженик на естетиката и идеологията на Третия райх. Именно по тази причина си избрал за прякор Вагнер - любимия композитор на Хитлер.

До уволнението си от армията през 2013 г. Уткин командвал отряд на спецсилите в руския град Печори. Той има и богат опит в Крим и Донбас.

Русия официално отрича да ползва услугите на частна армия в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бицу

    1 0 Отговор
    Всичко ми стана ясно, само не разбрах кой са фашистите в украинската криза?

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бицу":

    Е как кой! Фашистите са племенниците на Бандер, които имат кръвна връзка с вуйчото на лелята на Путин, който е бил строител в Африка инсе пада чичо на леюинката на Обама...
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    3000 паунда месечно хич не са малко предвид сегашното положение в Русия, особено за хората в малките градове и селата(за БГ изобщо няма смисъл да се коментира). Всеки сам си решава дали ще си рискува задника и за колко, явно хората дето се записват са преценили че си заслужава, особено когато освен парите имат възможност да помогнат на родината си в борбата срещу терористите и постигането на националните интереси. А руснаците по принцип са патриоти и това за тях не са съвсем празни приказки, както за много други народи.
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    Бла бла и карай да плещим та да върви пропагандата. А истината где е кой, кой ще ти каже?
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    същата работа правиха американците в ирак през 2001-3. Частната компания блек уотър наемаше бивши военни и служили от бившите соц републики като луди. заплатата беше 3000$ (100$ ден). Дори има ше документирани загинали българи на сайта им. А в бг медиите казаха, че са служители на транспортна компания! Когато американците "щурмуваха" Фалуджа, уж бастион на силите на Садам, нямаше и помен от тях. 3 дена по-рано блек уотър направи сухопътна операция във фалуджа.
    не си спомням вече точно, но наеминиците във ирак бяха повече от цялата БГ армия по онова време!!!

    Блек Уотър е създадена и е собственонс на бивши министри на отбраната на САЩ, и е техния начин за източване на държавни пари, няма негативни публични отзиви заради убити редовни войски, няма шум около частните компании, не са в НАТО, момчета за мръсна работа...

    Компании като блек уотър, вагнер и т.н. в света са стотици. . .

    Така е било, така ще и бъде!
    Който има кураж, да участва!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания