10 Август, 2016 17:12 7 101 2

Милиардер с кърджалийски корен сдобрил Ердоган и Путин

  • джавит чаглар-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • милиардер-
  • сдобряване

Дядото на милиардера е от Кърджалийско

Милиардер с кърджалийски корен сдобрил Ердоган и Путин - 1
Снимка: 24Rodopi.com

Милиардер с кърджалийски корен е изиграл решаваща роля за сдобряването на Реджеп Ердоган и Владимир Путин.

Както Факти.бг написа, Джавит Чаглар е бил част от т.нар. „тайна дипломация“, която е изиграла ключова роля за затоплянето на двустранните отношения.

24Rodopi.com съобщи, че Чаглар е потомък на изселници от Кърджалийско. Той е роден на 1 януари 1944 година в Гюмюрджина (Комотини). Дядо му е от Кърджалийско и се преселил в Северна Гърция. Холдингът на Чаглар е базиран в Бурса, където преди 30 години създава медийната империя „Олай".

„Хюриет“ написа, че в края на месец април началникът на Генералния щаб Хулуси Акар споделя на Реджеп Ердоган, че може би има дипломатически канал, който може да сложи край на кризата с Русия.

Джавит Чаглар – виден предприемач – има бизнес в Дагестан. През 90-те години на миналия век той е ключово лице в турската политика и близък човек на Сюлейман Демирел. Познанството му с президента на Дагестан – Рамазан Абдулатипов – пък му отваря вратата към един от основните съветници на Владимир Путин Юри Ушаков.

Вчера турският президент Реджеп Ердоган бе приет от Владимир Путин на руска земя. Държавните лидери се срещната в Санкт Петербург.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция и Русия имат сходни възгледи за уреждане на военния конфликт в Сирия и ще си сътрудничат. Той подчерта, че двете страни планират да си сътрудничат по отношение на военните, както и разузнаването и дипломацията.

Турската делегация, начело с президента Реджеп Ердоган, кацна на руска земя – за първи път след свалянето на бомбардировача Су-24 през месец ноември.

Инцидентът доведе до хлад в двустранните отношения по оста Анкара - Москва, което предизвика икономически санкции от страна на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Интереса клати феса. Всички политици са за убиване! Много бързо забравихме загиналите пилоти?!

    Коментиран от #2

  • 2 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Нет человека — нет проблемы
Новини по държави: