1 003 2

Как Германия ще противодейства на тероризма?

Предвижда се следене на 14-годишни и засилено видеонаблюдение на ключови обществени места

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Германските сили за сигурност планират приемането на план за борба с тероризма, описан от ДПА като „спорен“.

Планът – който предстои да бъде дебатиран - съдържа 27 мерки, целящи превенция на терористичните нападения в страната.

В точките е заложено забрана за носене на забрадки или друг тип кърпи, покриващи цялото лице. Предвидено е даване и на зелена светлина за следене не само на пълнолетни, но и на 14-годишни лица.

Силите за сигурност предлагат и по-засилено видеонаблюдение на публичните места, както и допълнителни 15 000 полицейски служители за борба с терора.

Германският вътрешен министър Томас де Мазиер заяви, че предстоят дебати, като добави, че не е съгласен с всички точки от плана.

През последните седмици Германия се превърна в сцена на няколко нападения, за две от които отговорност пое джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Междувременно асоциацията на германските лекари изрази недоволството си от плановете на правителството да отслаби поверителността на пациентите. 

През миналия месец в град Мюнхен 18-годишен германски гражданин с ирански корени откри безразборна стрелба до търговски център. От мюнхенската полиция обявиха, че мъжът не е бил известен на полицията и не е известно да има връзки с терористична организация.

По-късно разследващите разкриха, че става въпрос за вълк единак, написал свой собствен манифест – подобен на този на норвежкия масов убиец Андерш Брейвик.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Коста
  Отговор
  1 17:53  10.08.16
  Това е като да поканиш гости и да гледаш да не се напият.
 • добра идея
  Отговор
  2 00:05  11.08.16
  Докато германците не почнат да викат пак "Зиг Хайл" няма да се опраят и те. Много паплач се насъбра там и требе да се пипа здраво, щото всички знаем че мечката йграй според тоягата. Пък немската сопа е много корава, само трябва да я развърти подходящия човек. Само да докопа властта някой даже наполовина надъхан като Хитлер и турчулята дето ся се пънат за премахване на визите вече никога няма да искат и да чуят за Германия и Европа. И това със сигурност ще се случи щото колелото се върти и историята периодично се повтаря, а немците по природа са националисти, както и всички северни държави около тях. Накратко, там е най-добре да си бял и рус, в краен случай само бял.

Напиши коментар:


Публикувай