Last news in Fakti

10 Август, 2016 19:36 1 581 6

Путин обвини Украйна в терористични практики

  • русия-
  • путин-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • крим-
  • диверсия-
  • терористични практики

Руските служби за сигурност смятат, че се готви диверсия срещу Крим

Путин обвини Украйна в терористични практики - 1
Снимка АП/БТА

Руският президент Владимир Путин обвини Украйна в усвояването на "терористични" практики, след като руските служби за сигурност съобщиха, че Украйна прави опит за посегателство срещу Крим, съобщи руската информационна агенция РИА Новости.

Путин заяви, че Русия няма да игнорира предполагаемия терористичен заговор, който Украйна подготвя срещу Крим.

"Вместо да се опита да намери мирно решение, Украйна прибягна до терористични практики", заяви руският президент.

„Това са притеснителни новини. Фактически нашите сили за сигурност са предотвратили диверсия на територията от саботажна група, изпратена от украинското правителство“, заяви още той.

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) излезе с изявление в сряда, в което се съобщаваше, че един от нейните служители е бил убит по време на престрелка с "група диверсанти" в събота вечер на границата мажду Крим и Украйна.

Федералната служба за безопасност на Русия предотврати извършването на терористични атаки в република Крим, изготвени от Главна дирекция разузнаване към Министерството на отбраната на Украйна. Основен предмет на атаките са щели да бъдат важни елементи от инфраструктурата, необходими за нормалното функциониране на живота на полуострова. Целта на диверсията и терористичните атаки е била де стабилизирането на социалната и политическата обстановка в региона, по време на подготовката и провеждането на избори за федерални и регионални власти. Това гласи официалното прессъобщение на ФСБ.

Руски войник и служител на федералната служба са загинали при сблъсъците с украинските специални части, които направили опит да проникнат на територията на Крим, се казва още в съобщението.

Служителят на ФСБ е бил убит в нощта на 6-и август по време на ареста на терористи. Руски войник е загинал при сблъсъци със саботьори терористи на 8-и август, уточняват от службата.

На мястото на сблъсъците са открити 20 самоделни взривни устройства, с общ капацитет - над 40 кг. тротил, както и боеприпаси и оръжия.

Украйна отхвърли историята като "фалшива" и отрече украински служители да са прибягвали до подобни действия.

Полуостров Крим бе анексиран от Русия през 2014 г. Това действие предизвика негативна международна реакция и доведе до налагането на редица санкции срещу Москва. Въпреки че полуостровът бе обявен за руска територия от правителството на Русия, западните сили заявяват, че той е окупирана територия и трябва да бъде върнат на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    Вдействителност трябва да го върнат на българите,както и много други територии.
    Казах!

    Коментиран от #3

  • 2 Питанчо

    1 0 Отговор
    Защо никой от западните ни *приятели* не настоява Косово да се върне на Сърбия?????????????????????
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    А що не си искаш Одринска и Беломорска тракия които са исконно Български? Или от козяк тази тема е забранена. А от там са прогонени стотици хиляди Българи, имотите им са заграбени. И още толкова са избити.И то в съвсем близкото минало.
  • 4 Улавия

    0 1 Отговор
    Римската империя била до Дунава ,е трябвали да връщаме на италянците бившите им територии? Ха кажете бе умници ?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Гламавия

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Улавия":

    Не, ако са ербап като руснаците, да дойдат да си ги вземат! Същото се отнася и за византийската империя, османската империя, великобританската империя и т.н. Освен това, превземане на територии може да стане и с икономически лостове.
  • 6 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Улавия":

    Сравняваш днескашните италианци с римляните! Ми един пример, лонгобардите в Италия са немско племе и нямат нищо общо с римляните. И по твоята логика римляните трябва да върнат земи на етруските, и ще се докараме до неандерталците. И е съвсем различно една територия дадена на Украйна, когато е била териториална единица(приравнена на административна такава), да сравняваш със историческк обособени територии. Отговорихме.ли ти "умнико"?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания