11 Август, 2016 08:18 1 819 0

Мъж се покатери по фасадата на Тръмп тауър (снимки и видео)

  • фасада-
  • тръмп тауър-
  • ню йорк-
  • катери-
  • доналд тръмп-
  • катерач

След няколко часа полицията го издърпа в сградата

Мъж се покатери по фасадата на Тръмп тауър (снимки и видео) - 1
Снимки АП/БТА

Полицията в Ню Йорк арестува мъж, който направи опит да се изкачи по Тръмп тауър в Манхатън, с помощта на въже и вендузи, съобщи Фокс нюз.

Работници отстраниха прозорци от стъклената фасада на  58-етажния небостъргач, за да му попречат да се покатери по-високо.

Полицейските служители, в крайна сметка, хванаха мъжът, когато той достигна до 21-вия етаж и го издърпа вътре.

В сградата се намира седалището на президентската кампания на републиканския кандидат Доналд Тръмп. Той също така живее там, но по време на инцидента беше извън Ню Йорк.

Полицията описа катерача като 20-годишен мъж от Вирджиния, който искал да се срещне с Тръмп. 

Мъж се покатери по фасадата на Тръмп тауър (снимки и видео)

По време на мащабната акция, която се проведе, в опит той да бъде свален, бяха разбити няколко прозореца и пробити вентилационни тръби с по-ниските части на сградата, в опит да блокира напредъка му. Служители на полицията дори се спуснаха към него с помощта на платформа за миене на прозорец. Огромна въздушна възглавница бе поставена на улицата, в случай че мъжът падне. 
Въпреки усилията им обаче, катерачът продължи да се изкачва, изплъзвайки се от властите, методично проправяйки си път от другата страна на фасадата и ъглите на сградата.

Мъж се покатери по фасадата на Тръмп тауър (снимки и видео)

Катерачът, облечен с бермуди и с раница на гърба, използваше вендузи, въже и нещо като сбруя, за да се закрепи към стъклото.

Служителите на реда съобщиха, че не вярват човекът е искал да навреди на някого.

Мъж се покатери по фасадата на Тръмп тауър (снимки и видео)

Във видео, качено в социалната медия YouTube, по-рано тази седмица, мъжът описва себе си като "независим изследовател", който трябва да предаде важно послание на Тръмп.

"Аз съм независим изследовател, който търси лична аудиенция с вас, за да обсъдим важен въпрос. Гарантирам, че е във ваш интерес да уважите това искане", казва той. "Повярвайте ми, ако целта ми не бе значима, не бих рискувал живота си в преследването й. Причината да се изкача по кулата е да привлека вниманието ви.  Ако се опитвах да се срещна с вас чрез конвенционални средства, шансът ми за успех щеше да е минимален, защото вие сте зает човек с много отговорности", заяви катерачът.

Мъжът бе отведен в болница Белвю за психологическа оценка.

Огромна тълпа се събра пред сградата на 5-то авеню по време на няколкото часа, през които властите се опитваха да свалят катерача от фасадата.

Мъж се покатери по фасадата на Тръмп тауър (снимки и видео)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА