11 Август, 2016 11:19 1 919 2

Бежанци се самонараняват и лъжат, че са сексуално насилени

  • австралия-
  • бежанци-
  • лъжи-
  • насилени-
  • самонараняват-
  • остров-
  • науру

Целта на имигрантите е да бъдат изпратени в Австралия

Бежанци се самонараняват и лъжат, че са сексуално насилени - 1
Снимка: БТА/ AP

Австралийските власти обвиниха търсещи убежище бежанци, че се самонараняват и дори лъжат, че са били сексуално насилени, съобщи радио „2GB“.

Целта на мигрантите е била да бъдат изпратени на австралийска територия, посочват местните медии.

Близо 2000 оплаквания са постъпили от живеещите в центъра за настаняване на остров Науру, намиращ се в Тихия океан. Огромна част от мигрантите – недоволни от условията на живот – се надявали след подадените сигнали да бъдат изпратени в други центрове – в Австралия.

Някои дори се наранявали и подпалвани, само и само за да изглеждат техните оплаквания по-правдоподобни.

Австралийските власти правят всичко възможно, за да предотвратят смъртта на стотици бежанци, тръгнали от бреговете на Индонезия към Австралия.

На остров Науру и в Папуа Нова Гвинея има създадени центрове за прием на бежанци, но последните се опасяват, че никога няма бъдат изпратени в Австралия, която е крайната им цел.

Хейли Белингър, служителка на местната агенция за закрила на детето, сподели пред „Ройтерс“, че условията в Науру действително са тежки и е „абсолютна обида“ твърдението, че бежанците са лъгали, че са били сексуално насилени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    0 0 Отговор
    Браво на Австралия ,тези така наречените бежанци не са за цивилизовани държави,, да ги връщат в ИДИЛ -МИНДИЛ. Питайте хиляда жени изнасилени от такива изроди ,какво мислят за представители на най "мирната религия" ислям...
  • 2 антимюсли

    0 0 Отговор
    Абе метайте бомби ,докато са на острова-за да няма коствени жертви.....
Новини по държави: