Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Август, 2016 18:21 2 118 2

Съветът за сигурност на ООН разглежда напрежението между Украйна и Русия

  • украйна-
  • оон-
  • русия

Петро Порошенко търси разговор с Путин, Меркел и Оланд

Украйна е инициирала консултации по ситуацията със сигурността в Крим по време на заседание на закрито на Съвета за сигурност на ООН, съобщи ТАСС.

Това бе съобщено от украинската мисия в ООН в социалната мрежа Twitter.

“Украйна поиска консултации около последните провокации на Русия в Кирм“, се казва в съобщението.

Според последна информация на „Ройтерс“ през тази нощ Съвета за сигурност на ООН ще обсъжда отношенията между Русия и Украйна.

ТАСС съобщи, че украинският президент Петро Порошенко вече е започнал да търси телефонни разговори с руския президент Владимир Путин, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд.

Напрежението между двете страни ескалира, след като руският президент Владимир Путин съобщи, че украински спецслужби са готвили атентати в Крим.

Интерфакс съобщава, че Украйна е струпала допълнителни военни сили на границата с Крим.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    3 0 Отговор
    Даа, нещо санкциите взеха да боксуват и терористите от сащ за задействали своите марионетки в киев за дестабилизация на Европа. Нищо ново под слънцето.

    След като Алепо в Сирия е почти със разкъсана блокада, подръжниците на ислямска държава сащ възобновяват старото огнище на неофашизъм в украйна.
  • 2 гост

    3 0 Отговор
    На поддръжниците на ислямска държава скоро ще им бъде видяна сметката. Интересно марионетките в Киев толкова ли са заблудени да вярват че на някой му пука за тях, и че някой ще им окаже реална подкрепа и че Путин ще се съгласи да върне Крим. Трябва да си най-малкото полуидиот за да го вярваш наистина, или пък здраво им тъпчат банковите сметки и това ги стимулира.
Новини по държави: