Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Август, 2016 20:03 2 150 3

Играта с огъня в Крим няма да доведе до нищо добро

  • русия-
  • крим-
  • украйна

Руското външно министерство призова Крим да спре с провокациите

„Играта с огъня в Кирм няма да доведе до нищо добро“. Това се казва в изявление на руското министерство на външните работи, относно ескалацията на напрежението между Украйна и Русия, съобщи ТАСС.

Украйна обяви повишена бойна готовност, след като обяви за наличието на руски военни по границата на Крим. Има съобщения и за повишено присъствие на украински военни по границата.

Още новини от Украйна

Напрежението ескалира, след като през вчерашния ден руският президент Владимир Путин заяви, че украински спецчасти са готвили атентати в Крим.

„Стабилността и сигурността в Крим са безусловно обезпечени. Искаме да предупредим Киев, че загуби на руската армия няма да останат безнаказани. Призоваваме външните партньори да окажат въздействие на Киев, за да се предотвратят действия, които ще имат най-негативни последствия. Играта с огъня няма да доведе до нищо добро. Опитите Крим да се дестабилизира са обречени на провал“, се казва в изявление на руското външно министерство.

Има призиви Украйна да спазва договореностите от Минското споразумение. Иначе според Русия няма да има нужда то срещи във формата Нормандска четворка. Споменават се и имената на двама от задържаните за подготовка на атентати в Крим. Това са Евгений Панов и Андрей Захтей.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    Росе, последно Крим ли е призовало Руското външно министерство или украйна? Я уточни че нещо не схващам логика.
  • 2 елин

    1 0 Отговор
    Украйна си играе с огъня като си мисли Запада и Америка ще им помогне.Бих искал да напомня; 1956 в Унгария през 1968 в Чехословакия и 2008 с Грузия последствията ги знаем. За 48 часа руснаците ще "окупират" Украина а по всяка верятност запада ще изпадне в истерия.
    Бих искал да отбележа повече 250-300 години Крим е било руско. Мисля пре 1958 година(моля за извинение ако греша годината) Хручов леко пийнал на един банкет подарява Крим на Украина.
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Чудя се дали Петрошенко ще успее да избяга достатъчно бързо ако на Путин му писне и руснаците решат да влязат с армия в Украйна. Тоя тъпак трябва съвсем да не е в час ако наистина вярва че САЩ или някой друг ще му помогне ако продължи да се ебава с Русия. Великата им помощ ще бъде едно безсмислено крякане отдалеч и празни приказки както и досега, това е. Американците правят огромната грешка като си мислят че ще им се размине, Путин не е прост и много добре разбира че е по-удачно да ликвидира първоизточника на проблемите(САЩ)отколкото да води братоубийствени или скъпоструващи войни по света. Пък ако някой си мисли че Русия с прилежащите й бивши съветски републики и Китай(щото стане ли голяма война китайците ще са съюзник на руснаците срещу САЩ)няма да могат да се справят с тъпите кравари и смешните им съюзници(които до един ще се изпокрият) значи хич не е в час.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания