1 803 3

Играта с огъня в Крим няма да доведе до нищо добро

Руското външно министерство призова Крим да спре с провокациите

Росен Стойчев

„Играта с огъня в Кирм няма да доведе до нищо добро“. Това се казва в изявление на руското министерство на външните работи, относно ескалацията на напрежението между Украйна и Русия, съобщи ТАСС.

Украйна обяви повишена бойна готовност, след като обяви за наличието на руски военни по границата на Крим. Има съобщения и за повишено присъствие на украински военни по границата.

Напрежението ескалира, след като през вчерашния ден руският президент Владимир Путин заяви, че украински спецчасти са готвили атентати в Крим.

„Стабилността и сигурността в Крим са безусловно обезпечени. Искаме да предупредим Киев, че загуби на руската армия няма да останат безнаказани. Призоваваме външните партньори да окажат въздействие на Киев, за да се предотвратят действия, които ще имат най-негативни последствия. Играта с огъня няма да доведе до нищо добро. Опитите Крим да се дестабилизира са обречени на провал“, се казва в изявление на руското външно министерство.

Има призиви Украйна да спазва договореностите от Минското споразумение. Иначе според Русия няма да има нужда то срещи във формата Нормандска четворка. Споменават се и имената на двама от задържаните за подготовка на атентати в Крим. Това са Евгений Панов и Андрей Захтей.

 

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай хой
  Отговор
  1 22:43  11.08.16
  Росе, последно Крим ли е призовало Руското външно министерство или украйна? Я уточни че нещо не схващам логика.
 • елин
  Отговор
  2 22:57  11.08.16
  Украйна си играе с огъня като си мисли Запада и Америка ще им помогне.Бих искал да напомня; 1956 в Унгария през 1968 в Чехословакия и 2008 с Грузия последствията ги знаем. За 48 часа руснаците ще "окупират" Украина а по всяка верятност запада ще изпадне в истерия. Бих искал да отбележа повече 250-300 години Крим е било руско. Мисля пре 1958 година(моля за извинение ако греша годината) Хручов леко пийнал на един банкет подарява Крим на Украина.
 • гост
  Отговор
  3 23:35  11.08.16
  Чудя се дали Петрошенко ще успее да избяга достатъчно бързо ако на Путин му писне и руснаците решат да влязат с армия в Украйна. Тоя тъпак трябва съвсем да не е в час ако наистина вярва че САЩ или някой друг ще му помогне ако продължи да се ебава с Русия. Великата им помощ ще бъде едно безсмислено крякане отдалеч и празни приказки както и досега, това е. Американците правят огромната грешка като си мислят че ще им се размине, Путин не е прост и много добре разбира че е по-удачно да ликвидира първоизточника на проблемите(САЩ)отколкото да води братоубийствени или скъпоструващи войни по света. Пък ако някой си мисли че Русия с прилежащите й бивши съветски републики и Китай(щото стане ли голяма война китайците ще са съюзник на руснаците срещу САЩ)няма да могат да се справят с тъпите кравари и смешните им съюзници(които до един ще се изпокрият) значи хич не е в час.

Напиши коментар:


Публикувай