1 746 2

Чужда цивилизация изсмуквала енергията на звезда

Необичайно поведение на една далечна звезда

Чужда цивилизация изсмуквала енергията на звезда
Снимка: Wikipedia
Денис Джамбазов

Странното и необичайно поведение на далечна звезда доведе учените до теорията, че чуждоземна технология натрупва енергия от нея. Става въпрос за звезда KIC 8462852, наречена още звездата на Таби, съобщи МегаВселена.

Тя трепти и се затъмнява по непознат и необясним начин. Звездата е била изучавана през последните 4 години с телескопа Кеплер. Установено е странно вариране на осветеността й, което понякога намалява с до 20%. За времето на изследването е установено и цялостно намаляване на светлината, идваща от звездата с 4%.

„Това, което наистина ни изненада, беше колко бързо се случи това не линейно затъмняване на звездата. Прекарахме доста време, за да се опитаме да установим, че това не е реално, но не успяхме“, казва водещият изследването астроном Бен Монтет.

Поведението на звездата Таби не е ново явление. Учените са я забелязали за първи път още през 19 век. Изследване достига до извода, че за 100 години звездата е станала с 19% по-тъмна. На базата на тези открития се появи и странната теория, че затъмняването и неравномерното трептене може да се дължи на чужда цивилизация, която със супер технология „изсмуква“ енергия от звездата на Таби.

Все пак има и други обяснения за странното поведение на звездата. Неравномерното трептене може да се дължи на бързо въртене на звездата, която има неправилна форма. Това поведение може да се дължи и на гравитационно затъмнение и неравномерно въртене по разминаваща се орбита.

Каквато и да е причината за странното поведение на KIC 8462852, тя си остава мистерия засега.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БашАстроФизика
  Отговор
  1 10:43  13.08.16
  Сигурно Нибиру преминава наблизо и това е причината, хихихихихх
 • Goro Lafchi
  Отговор
  2 16:23  13.08.16
  Да им пратим нашите 240-сет, да видят те какво е изсмукване!

Напиши коментар:


Публикувай