Last news in Fakti

12 Август, 2016 14:19 1 753 0

Конфискуват всички активи на Гюлен в Турция

  • фетхулах гюлен-
  • турция-
  • адана-
  • активи-
  • конфискация-
  • сметки

Гюлен бе посочен от Анкара за организатор на опита за пуч

Конфискуват всички активи на Гюлен в Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Турски съд разпореди да бъдат конфискувани всички активи на проповедника Фетхулах Гюлен, сочен за организатор на опита за военен преврат, съобщи Анадолската агенция.

Нареждането е издадено от съда в Адана и се отнася за всички имоти и банкови сметки на Гюлен, както и на трима негови съратници.

Роденият в Турция проповедник, който живее на американска земя, бе посочен от Анкара за организатор на опита за военен преврат.

Турските власти поискаха от САЩ неговата екстрадиция. Самият Гюлен отрече обвиненията и заяви, че турският президент Реджеп Ердоган страда от „психическо разстройство“.

Държавният глава на южната ни съседка изрази съжалението си, че преди е помагал на организацията на Гюлен „Фето“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: