1 383 1

Медведев: Москва може да скъса дипломатически отношения с Киев

Ако не остане друг вариант, президентът може да вземе това решение

Снимка Архив АП/БТА
Снимка Архив АП/БТА
Милена Трачева

Руският премиер Дмитрий Медведев не изключва скъсване на дипломатическите отношения с Украйна, ако не бъде намерен друг вариант, съобщи ТАСС.

Не бих искал нещата да свършат така, но ако не останат други варианти, с които да се повлияе на ситуацията, президентът може да прибегне и до такова решение, каза Медведев в отговор на въпроса дали е възможно скъсване на отношенията след опита на Киев да извърши диверсия в Крим. 
Окончателното решение се взема от президента, който отговаря за външната политика на страната, каза премиерът.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че според него предложението, дадено от депутати във Върховната Рада да се прекъснат дипломатическите отношения с Руската федерация  е "инициатива, граничеща с лудост."

"За съжаление подобни инициативи, граничещи с лудост, не са нещо необичайно за Киев в последно време", каза той пред репортери.

По повод информацията за украинския опит за диверсия в Крим, Медведев заяви, че това е престъпление срещу Русия. "По мое мнение, това определено е престъпление срещу руската държава и срещу руския народ, които живеят в една от областите - в Крим", каза той.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • раптър
    Отговор
    1 23:12  12.08.16
    Очаква се скоро "пържени" хохлобаталъони- Айдар, Торнадо и др. Затова Марципанко реве като приклещен . На дипломатичен език " ответни мерки" които обещава Русия , значат мирис на печени хохлофашизоиди - и Марципанковци!!!

Напиши коментар:


Публикувай