728 0

12 август: Светът в снимки

Снимки АП и Синхуа /БТА
Снимки АП и Синхуа /БТА
Милена Трачева

Гигантски цветен килим от над 1 млн. бегонии покри емблематичния площад Гран плас в белгийската столица Брюксел. Тази година цветният килим е посветен на 150-годишнината от установяването на отношения между Белгия и Япония. Пъстрият килим ще може да бъде видян от обществеността от 13 до 15 август.

Пакистан се подготвя за своя национален празник в неделя, когато се навършват 70 години от независимостта на страната. Стотици продавачи на знамена вече се настаниха по улиците на градовете в очакване на тълпи от клиенти.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който освободи от длъжност своя дългогодишен сътрудник и шеф на президентската администрация Сергей Иванов и назначи на негово място досегашният му заместник Антон Вайно.

Тайланд отбеляза с празненства 84-тия рожден ден на тайландската кралица Сирикит. Кралица Сирикит е смятана за "майка на всички тайландци" и рожденият й ден се е превърнал в национален празник в страната - Националният ден на майката.

12 август е обявен за световен ден на слона през 2012 г., за да привлече вниманието на обществеността към тежкото положение на азиатските и африкански слонове.

Украински танкове и бронетранспортьори се движат към виртуалната граница на Крим близо до Херсон, Южна Украйна. Правителството на страната вдигна под тревога въоръжените си сили в четвъртък, след като словесното напрежение между Киев и Москва ескалира заради Крим.

Индийската полиция продължава да патрулира и да следи за спазването на вечерния час в Шринагар, провинция Кашмир, която е под контролира на Индия. Мярката бе наложена заради продължаващите протести в района заради смъртта на високопоставен бунтовнически лидер, който бе убит от индийските войски в началото на юли, 2016 г. 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с иранския външен министър Мохамед Джавад Зариф по време на посещението на иранския дипломат в Анкара. Въпреки множеството противоречия между двете страни, Иран бе първата страна, която осъди опита за военен преврат в Турция на 15 юли.Напиши коментар:


Публикувай