880 1

Изгониха джихадистите от бастиона им Манбидж

Победата над групировката е ключова за коалиционните сили

Изгониха джихадистите от бастиона им Манбидж
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Бойците на „Ислямска държава“ са били изтласкани от град Манбидж, превърнал се в един от техните бастиони, съобщи „Ал Джазира“.

Намиращият се в северната част на Сирия град бе под контрола на джихадистите от 2014 година насам. Кюрдски и арабски бойци, подкрепени от САЩ, са успели да установят контрол над огромни част над Манбидж.

Световните агенции посочват, че „Ислямска държава“ е взела със себе си 2000 цивилни заложници като живи щитове, които по-късно са били спасени от силите.

Победата над групировката е ключова за коалиционните сили на сирийска територия.

В офанзивата срещу „Ислямска държава“ са се включили хиляди кюрдски и арабски единици.

Близо до град Манбидж се намира логистичната база на джихадистите, която е използвана от джихадистите за изпращане и приемане на бойци към и от Европа. Преди седмици хиляди сирийски бойци, подкрепени от американските сили, предприеха мащабна операция.

Сирия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • стоян георгиев
    Отговор
    1 23:17  13.08.16
    нов лош ден за путиновите тролове след като вчера руско-асадовите части подркепени от артилерия ,авиация и хлорни варели бяха направени на каима в алепо:)!днес нато коалицията освободи манбидж.идва реда и на обкражения мосул,а руснаците вследствие многоброините си победи ще го завършат както обикновенно!

Напиши коментар:


Публикувай