13 Август, 2016 13:23 2 177 3

Втори арестуван диверсант в Крим

  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • симферопол-
  • арест-
  • диверсант-
  • граница

Високо напрежение между Киев и Москва

Втори арестуван диверсант в Крим - 1
Снимка: БТА/ AP

В Симферопол арестуваха втори заподозрян в подготовката на терористични атентати на територията на Крим, съобщи ТАСС, позовавайки се на свои източници.

Задържан е Андрей Захтей, жител на Крим, роден през 1971 година. Преди дни бе арестуван диверсантът Евгений Панов, за когото се смята, че е планирал удари на територията на полуострова.

Пред последните дни се повиши още напрежението между Киев и Москва. Руските служби обвиниха Украйна, че техни военни единици са искали да осъществят атаки срещу важни инфраструктурни обекти.

Кремъл обвини украинските власти в терористични практики, след като на границата бе убит руски войник. Киев, от своя страна, отрече обвиненията и постави в повишена бойна готовност войските си.

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) излезе с изявление, че един от нейните служители е бил убит по време на престрелка с диверсанти в събота вечер на границата мeжду Крим и Украйна.

Руският президент Владимир Путин обвини Украйна в тероризъм, опитвайки се да провокира нов конфликт и дестабилизиране на Крим.

Междувременно еврокомисарят по външната политика и сигурност Федерика Могерини поиска от Москва и Киев да избегнат увеличаване на напрежението помежду си. Такъв призив бе отправен и от САЩ.

Американският вицепрезидент Джо Байдън призова властите в Украйна да избягват ескалация на напрежението с Русия - в разговор с президента Петро Порошенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 kcaniba

    0 0 Отговор
    Това е руска агресия!!!!
    Тези хора с експлозиви не са теротисти, те са демократичните
    борци срещу Кремъл!!
    Е па ще повзривяват малко... ноо, демократично!!!!
  • 3 Ся накъде

    0 1 Отговор
    Този е местен украинец . Писнал му от руската димукрация и свободи .Явно кварталният Сталин му поднася на веднъж и доброзорно сибирска свобода .