Last news in Fakti

13 Август, 2016 18:11 2 791 3

„Алтернатива за Германия“: Да пратим бежанците на острови!

  • бежанци-
  • алтернатива за германия-
  • острови-
  • европа-
  • фрауке петри

„Алтернатива за Германия“ се изказа остро за споразумението между ЕС и Турция за реадмисия

„Алтернатива за Германия“: Да пратим бежанците на острови! - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Германскатата партия „Алтернатива за Германия“ призова бежанците, чиято молба за убежище е била отхвърлена, да бъдат изпращани на острови.

Лидерът на движението Фрауке Петри поиска също така Федералната служба за миграцията и бежанците (BAMF) да бъде преустроена в орган за „обратна миграция“.

„Този орган ще настанява отхвърлените кандидати за убежище на два острова извън Европа, които са под закрилата на ООН“, заяви Петри, цитирана от ДПА.

Тя коментира споразумението с Турция за реадмисия, което според нея има „абсурдни“ измерения.

„До този момент през 2016 година е само 13 743 души са били депортирани. Това е абсурдно имайки предвид стотиците хиляди бежанци, които живеят в Германия“, заяви Петри.

ДПА посочва, че планът ѝ за изпращането на бежанци на острови има прецедент, визирайки Австралия. Местните власти изпращат кандидатите за убежище, които се опитват да достигнат континента с лодка, в приемателни центрове на островите Науру и Папуа Нова Гвинея.

Преди дни австралийските власти обвиниха търсещите убежище на тези острови, че се самонараняват, за да бъдат изпратени на континента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    0 0 Отговор
    Да пратим бежанците на острови... около Антарктида.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Историята се повтаря, навремето Хитлер е имал намерение да депортира повечето евреи на остров Мадагаскар. Поради голямото разстояние и опасността за немските кораби планът не е осъществен. Но идеята е добра, да са изолирани от света и да си живеят спокойно както си искат там.
  • 3 Тракторист

    0 0 Отговор
    По-добре да се извършва селекция според религията. Като мюсулманите се изпращат в арабски страни а християните остават в Европа.
Новини по държави: