Last news in Fakti

14 Август, 2016 09:47 1 273 0

Brexit се отлага за края на 2019 година

  • ес-
  • великобритания-
  • отлагане-
  • brexit-
  • преговори

Редица бюрократични пречки

Brexit се отлага за края на 2019 година - 1
Снимка: БТА/ AP

Излизането на Великобритания от Европейския съюз може да бъде отложено за края на 2019 година – година по-късно от планираното, съобщи „Sunday Times“.

Въпреки политически натиск към Тереза Мей и кабинета ѝ да се придържа към сроковете, пред Brexit съществуват няколко пречки.

Министърът, назначен за преговорите с Брюксел, до този момент е назначил едва половината от персонала, който му е необходим. Министерството на международната търговия също е изправено пред бюрократични пречки – трудности с намирането на експерти.

Източници в Лондон добавят, че изборите във Франция и Германия също могат да забавят преговорите между британските и европейските лидери. Президентският вот във Франция ще се състои през април и май догодина, а в Германия ще има избори през есента на 2017 година.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей е заявила, че процесът за излизане от ЕС ще бъде отложен заради необходимостта от подготовка за преговорите до окончателното задействане на глава 50 от Лисабонския договор. Правителството е предупредило за това високопоставени представители на Лондонското Сити. 

Същевременно ЕС отказва да води предварителни преговори.

Факти.бг припомня, че на референдума във Великобритания през месец юни 52% от гласоподавателите предпочетоха страната им да напусне Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: