Last news in Fakti

14 Август, 2016 10:55 1 996 3

Германското контраразузнаване обезпокоено

  • германия-
  • контраразузнаване-
  • обезпокоено-
  • бежанци-
  • вербуване-
  • ислямисти

Радикални ислямисти вербуват стотици бежанци

Германското контраразузнаване обезпокоено - 1
Снимка: БТА/ AP

Контраразузнаването на Германия е констатирало 340 опита на радикални ислямисти да вербуват нови привърженици сред бежанците, съобщава ДПА. 

Президентът на Федералната служба за защита на конституцията Ханс-Георг Маасен заявява в интервю за ДПА: „Това са само случаите, за които ние знаем. Очевидно тези опити са много повече“. 

Шефът на контраразузнаването отбелязва, че работниците в бежанските центрове са информирани за проблема. „Безпокои ни факта, че салафитите и други ислямисти се занимават с вербуване на бежанци“, заявява Маасен. 

Сред търсещите убежище има много млади мъже сунити. Те често идват от консервативните ислямски среди и искат да посещават арабски джамии в петък. В Германия има много такива джамии. Според Маасен е трудно да се наблюдава комуникацията между ислямистите. „Ние не знаем кой с кого чати. Има много правни трудности една комуникация да се следи в реално време“, казва Маасен. 

Освен това много провайдери са със седалище в чужбина. „В добрите стари времена просто се отиваше до Дойче пост и данните веднага се доставяха. Сега ако провайдерът е в САЩ или в Русия това може да трае дни, даже месеци“, твърди шефът на германското контраразузнаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чиба

    1 0 Отговор
    Deutsch-овци, вие не разбрахте ли, че докато не разкарате такива като Меркел и Шойбле от власт, няма как да опазите ни граници ни държава? Ако ние не разкараме БСП-та, ДПС-та, ГЕРБ-ери, ДОСТ-овци, Станишевци и останалата кочина от тук няма как да оцелеем нито като народ нито като държава. как ще опазите Германия, когато глобалистчета като Меркел ви докараха милиони непознати пришълци бе? Как се пази двор, ако ти пазиш, а някой постоянно отваря вратата, за да вкара хора и то непознати? Аз съм бил охрана и на човек и на банка и на имоти и зная колко трудно е да опазиш нещо, когато не зависи само от теб. не можеш напълни кофа, когато другите пробиват дъното. така е и с ЕС -постоянно глобалистчетата мъкнат африканци, араби, афганци и всякакви тука и искате да има защита? защита може да има само ако Тервел е на власт - като разкара пришълците. Местните хайвани на постовете не могат опази България ни българският народ, това са просто служителчета за заплатки 99% - те нито имат морала на българи нито на защита на държава и народ. затова и ефекта е виден - даже една проста ограда не успяха да построят, но се източиха много пари покрай нея. При вас не зная дали се краде както при нас, но Меркел и Юнкер и Шойбле са ви предостатъчни като "троянски коне", да ви домъкнат още милиони на главата непознати сунитчета и други. честит ви еврохалифат! да си научите урока от историята - че един народ пусне ли врагове3 начело на държавата си, той загива! А при нас от хилядолетие - 8 века враговете не са слизали от постовет тук.
  • 2 Сашо

    0 0 Отговор
    Германското контраразузнаване е толкова умряло че сигурно последно ще разбере че Меркел е агент на еврейския картел унищожаващ европейските нации .
  • 3 шшш

    0 0 Отговор
    свинете превзеха Европа ....но пък германци какво се оплакват те ги посрещнаха с цветя и бисквити тези изроди ,чак навлажниха са от удоволствие..
Новини по държави: