14 Август, 2016 22:00 1 146 0

Видеоигра тренира беларуски дипломати

  • видеоигра-
  • беларус-
  • игра-
  • нато-
  • дипломати-
  • геополитика-
  • кризи

Играта се използва и от служители на НАТО

Видеоигра тренира беларуски дипломати - 1

Представете си свят, в който диктувате крайния резултат от президентските избори в САЩ, уреждате сирийски конфликт и се справяте с бежанската криза в Европа. Вече може да го направите – но в един виртуален свят, пише „Ла Стампа“.

Видеоиграта „Power & Revolution“ дава възможност на геймъри от целия свят да опитат късмета си в най-важните геополитически ситуации.

Играта обаче не се използва само от любители. Чрез нея Беларус тренира своите дипломатически представители, а НАТО дори я използва при подбора на служители.

Създателите на играта са вложили цялото си старание в създаването на проект, който съдържа огромно количество информация, включително и 16 000 различни диалози и най-различни ситуации.

Играчите са лидери на различни страни, борят се с икономическите предизвикателства, както и с военни такива.

Информацията на геополитическия симулатор пък се обновява често, за да са в крак потребителите с актуалните проблеми и личности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: