Last news in Fakti

15 Август, 2016 10:19 1 129 1

Милуоки се превърна в зона на анархия

  • милуоки-
  • анархия-
  • протести

Нова нощ на протести и сблъсъци в американския град

Милуоки се превърна в зона на анархия - 1
Снимка: БТА/AP

Изстрели с огнестрелно оръжие са били произведени по време на протестите в американския град Милуоки, съобщи Би Би Си.

Протестите в града избухнаха, след като цветнокожият 23-годишен Силвил Смит беше застреляна при полицейско преследване. Според кмета Том Барет той е имал пистолет, който не е хвърлила, след като му е било заповядано да направи това. Смит е избягал, след като е бил спрян в колата си от представители на реда. По-късно той е починал вследствие на раните си.

Местната полиция заяви, че изстрелите са били произведени около полунощ местно време. Камъни са били хвърляни от протестиращи по полицията. Извършени са били множество арести на протестиращи.

Един цивилен е бил закаран в болница, след като е получил огнестрелна рана. Снимки от мястото на събитието показват и запалена кола.

Малки пожари е имало в други коли, сгради и бензиностанции. Според някои данни са били арестувани 17 души.

Губернаторът на щата Уисконсин Скот Уолтър вече задейства националната гвардия в помощ на силите на реда в Милуоки. Това стана, след като в събота при протестите в града бяха изгорени четири магазина.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    0 0 Отговор
    Тоя Путин няма да си седне на задника.